Bugun...



Doğal limandaki iskeleleri söktüler, balıkçılar açıkta kaldı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Meşelik Köyü cennet Kuyucak Koyu’nda asırlardır balıkçıların doğal liman olarak kullandıkları koyda 20 balıkçı teknesinin bağlı bulunduğu küçük ahşap iskeleler bugün jandarmalar ve iş makinaları ile söküldü. Tekne bağlama yerleri sökülen balıkçılar denizin ortasında açıkta kaldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 30-06-2021 14:15:38 Tarih: 30-06-2021 14:01

Doğal limandaki iskeleleri söktüler, balıkçılar açıkta kaldı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Meşelik Köyü sınırları içerisinde cennet ormanlarla kaplı doğal liman niteliğindeki Kuyucak Koyu’nda 20 küçük balıkçının bağlama yaptığı küçük ahşap iskeleler bugün Güllük liman Başkanlığı’nın talimatı, sahil güvenlik, jandarma, zabıta ekiplerinin denetiminde iş makinaları ile sökülerek kaldırıldı.

 

İSKELELERİN SÖKÜLMESİNE BALIKÇILAR ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERDİ

 

Yaklaşık 50 jandarma, sahil güvenlik botları, 10 zabıta ekibi ile beş yıldızlı lüks turistik tesisin bulunduğu Kuyucak Koyu’na gelen ekipler iş makinaları ile iskeleleri sökmeden önce balıkçıların teknelerini çözerek denize açılmasını isteyince gerginlik yaşandı. Evli ve iki çocuk babası 57 yaşındaki Osman Ünal “Eşimle beraber burada yaşıyoruz. 2014’ten beri teknem var ve burada bağlı. Yaklaşık 10 gün önce eşime Liman Başkanlığı’ndan aradıklarını ifade eden bir telefon geldi. Telefondaki kişi bir tebligatınız var hemen gelin alın dedi. Siz hasta mısınız, sağ mısınız diye soran yok. Bizim tebligat adresimiz onlarda var. Resmi daireysen, böyle bir işlem yapacaksan evrakını da resmi şekilde tebliğ edeceksin. Biz evraka bakacağız, hukuki ve resmi yönden yapılacak bir şey varsa cevabımızı yazarız, gelecek cevaba göre işlemimizi yaparız. Eğer hukukta hakkımızı arayacaksak hukuki yola başvururuz, yargı sonucu ne çıkarsa kabulümüz. Biz devletten, kanundan üstün değiliz. Bizim yasal olarak her şeyimiz var, belgelerimiz var. Teknelerimiz yasal kayıtlı. Bunları kaydeden de Liman Başkanlığı. Ama bizi buradan sürmek isteyen de Liman Başkanlığı. Gördüğünüz gibi kepçeler, kamyonlar, güvenlik güçleri burada. Yani biz Yunan vatandaşı değiliz. Biz Türk vatandaşıyız. Ben 25 yıl devlete hizmet vermişim. Böyle bir uygulama ile hiçbir zaman karşılaşmadım. Varsa resmi olarak tebliğ yaparsın, tebligat yaparsın. Biz kaçakçı değiliz. Gayri kanuni bir işlem yapmıyoruz. Sonuçta hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız. Devletin yapması gereken bizim can ve mal güvenliğimizi sağlamak.” diye konuştu.

 

 

İSKELELER İŞ MAKİNELERİ İLE SÖKÜLDÜ, BALIKÇILAR DENİZİN ORTASINDA KALDI

 

İş makinaları ile iskeleler sökülürken tekneleri zarar görmemesi için iplerini çözen balıkçıların beş yıldızlı turistik tesisin bulunduğu koyun ortasına demirlemek zorunda kaldı. Büyük şaşkınlık yaşayan ve bazı balıkçıların gözyaşlarını tutamadığı olayda konuşan 4 çocuk babası Ahmet Çifçi “Bünyesinde bu kadar tekne var. Ama niye bunların vergilerini alırken devlet bize yer göstermiyor. Bugün bizden ne istediklerini bilmiyoruz. Sadece buradan teknelerinizi çıkarın diyorlar. Ama nereye? Yer göstermiyorlar. Yer gösterilmezse ben nereye gideceğim? Bu kadar tekneyi bünyesine alırken akılları neredeydi? Bize yapılan yazılı bir tebligatta yok. Sadece birkaç kez sözlü tebligat yaptılar. Ben üç yıldır buradayım ama 1995’ten beri Bodrum’da yaşıyorum. Bende buranın bir insanıyım. Türk bayrağının dalgalandığı her yer benim vatanım. Liman başkanlığı burayı terk edeceksiniz diyor. Tekneni nereye bağlarsan bağla. Hiçbir neden ve hiçbir açıklama yok. Yapacağımız tek şey alarga. Ortaya alargaya çapa atıp orada kalmak. Bize deseler ki burayı boşaltıyoruz şurada size yer gösteriyoruz, tamam biz ona kabulüz. Ama oda yok. Bu kadar buradan ekmek yiyen insan nereye gidecek?” dedi.

 

 

Yaklaşık 100 metrelik alanda bulunan 20’ye yakın 2-3 metre uzunluğundaki tekne bağlama iskeleleri iş makinaları ile söküldü. Balıkçılar haklarını hukuki yönden arayacaklarını belirtirken denizin ortasına demir atarak bekleyişlerini sürdürdükleri görüldü.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI