Bugun...



Deve güreşlerinin geliri SMA hastası çocuklara şifa olacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün düzenlenen Deve Güreşi festivalini aralarında turistlerinde bulunduğu yaklaşık 9 bin kişi izledi. Festival havasında geçen güreşlerde değerleri 1milyon TL. olan develer kıran kırana güreşti. Kazananlara ödül olarak kupa ve halı verildi. Güreş sahipleri gelirlerin bir bölümünü SMA hastası çocuklar için ayrıldığını söyledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-01-2022 18:44:39 Tarih: 08-01-2022 18:06

Deve güreşlerinin geliri SMA hastası çocuklara şifa olacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde pandemi nedeniyle iki yıl ara verilen Deve Güreşleri Festivali Kızılağaç köyü Arenası’nda bugün yeniden yapıldı.

 

TURİSTLERDE İLGİ İLE İZLEDİ

Muğla ili ve ilçeleri ile Denizli, Aydın, Balıkesir, Manisa, Antalya, Burdur ve Çanakkale’den yaklaşık 120 devenin katıldığı güreşler ilçede festival havası estirdi. Sabah erken saatlerde başlayan ve akşam saatlerine kadar süren güreşleri aralarında yabancı turistlerinde bulunduğu yaklaşık 9 bin kişi izledi.

 

 

DEVELERİ AYIRMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİLER

Davul zurna eşliğinde halay çekerek izlenen güreşlerde hakemler zaman zaman birbirlerine giren develeri ayırmakta güçlük çekti, zor anlar yaşadı. Güreşlerden sonra kategorilerinde kazanan deve sahiplerine kupa ve halı hediye edildi.

 

Deve güreşlerinde vatandaşlarla bir araya gelen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras “Bugün Deve Güreşleri’miz var. Aslında yarındı ama yarınki yağmurdan dolayı bugüne aldık deve güreşlerini. Allah’ta yardım etti, çok güzel bir havada bütün pehlivanları geldi develerimizin, deve sahiplerimizin, bütün Bodrumlu hemşehrilerimizin katılımıyla muhteşem bir panayır oldu burada, çok büyük bir şenlik oldu. Ben bugün çok mutluyum. Hep beraber kucaklaşıyoruz. Bütün vatandaşlarımızla beraber eğleniyoruz hem de 200 yıllık kültürümüzü burada yaşatıyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

 

Güreşlerin bir bölümünde toplanan 15 bin TL nin söke’de yaşayan SMA hastası Alparslan Sarıboğa’ya iltileceğini belirten Mumcular Mahallesi’nden  deve güreşçisi  Haşim Yoldaş  “Bu yıl ödüllerimizi ve kazandığımız paralar ile bağışlarımızı bölgemizde SMA hastalığı ile mücadele eden çocuklarımızın ailelerine yardım amaçlı vermeyi karar almıştık. Bu nedenle temin ettiğimiz 15 bin TL. yi Alparslan’ın babası Ömer Sarıboğa’ya göndereceğiz” diye konuştu. Yoldaş Alparslan Sarıboğa’ya yardım etmek isteyenlerin babasının 05534634634 numaralı telefonundan ulaşabileceklerini söyledi.

 




Editör: MELİS ANTER




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI