Bugun...



Deniz temizlendi, 15 ton atık çıkarıldı, denize 100 bin yavru balık bırakıldı

Muğla’da düzenlenen kıyı temizliklerinde bir günde 15 ton atık ve hayalet ağ çıkarıldı, 100 bin yavru balık deniz bırakıldı.

facebook-paylas
Tarih: 06-11-2023 21:20

Deniz temizlendi, 15 ton atık çıkarıldı, denize 100 bin yavru balık bırakıldı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Güvercinlik Koyu’nda düzenlenen etkinliğe Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ve işinsanı Bülent Eczacıbaşı ile temizlik görevlileri katıldı. 

 

AMATÖR BALIKÇILARDA DESTEK VERDİ

Etkinlikte dalgıçlar Torba Mahallesi açıklarındaki Salih Adası önlerindeki hayalet ağ temizlendi. Olta balıkçılığı turu yapan teknelerde etkinliğe destek verdi. Toplanan atıklar ve hayalet ağlar, teknelerle Güvercinlik Mahallesi'nde iskelede sergilendi. Otomobil lastikleri, pis su boruları, elektrik direkleri  ve atıklar görenleri şaşkına çevirdi.Deniz temizliği sonunda protokol ve görevliler denize 100 bin adeta çipura ve levrek yavrusu bırakıldı. 

 

TEMİZLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “Biz sürekli temizliyoruz. Bıkmadan, usanmadan. Bu kez de 15 tona yakın bu bölgede topladık. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken il genelinde 100 ekiple bu temizlik yapıldı. En büyük temizlik kirletmemektir. Temizlik, imandan gelir. Ey insanoğlu, size miras kalan bu temiz denizleri, dereleri, toprakları, şurada teknenizi bağladığınız yerde straforunuzu ya da şişenizi bunun dibine atar mısınız? Biz sadece bu Dünya’da bugünlük değiliz. Bizden sonra gelecek kuşaklara da bize nasıl bırakıldıysa öyle bırakmak zorundayız.”

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI