Bugun...



DANIŞTAY’DAN MARMARİS MUÇEV İSKELESİ KARARI

Marmaris’te bulunan MUÇEV iskelesine verilen “ÇED Olumlu” kararının iptali için dava açan Kent Konseyi üyeleri için Danıştay, “doğanıza sahip çıkabilirsiniz” kararı verdi.

facebook-paylas
Tarih: 14-01-2024 17:24

DANIŞTAY’DAN MARMARİS MUÇEV İSKELESİ KARARI

Marmaris Karacasöğüt’te bulunan MUÇEV iskelesine, Bakanlıkça verilen “ÇED Olumlu” kararının iptali için dava açan Kent Konseyi ve Ekolojik Mücadele Komitesi üyeleri için Danıştay 4. Dairesi, “doğanıza sahip çıkabilirsiniz” kararı verdi.

Marmaris Kent Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Marmaris Karacasöğüt’te bulunan MUÇEV iskelesine Bakanlıkça verilen ÇED Olumlu kararının iptali için dava açan Marmaris Kent Konseyi ve Ekolojik Mücadele Komitesi üyeleri için Danıştay 4. Dairesi ‘Doğanıza Sahip Çıkabilirsiniz’ kararı verdi. Danıştay 4. Dairesi'nin kararında, projenin denizin üzerinde yat limanı, yat ve tekne bağlama iskelesi kapasitesi artırımına yönelik olduğu dikkate alındığında, ilçe merkezinde yaşayanların da projeden etkilenme potansiyelinin bulunduğunun hayatın olağan akışı gereği kabulü gerektiğinden, davacıların dava açma ehliyeti olduğu sonucuna vararak, Marmaris Kent Konseyi ve Ekolojik Mücadele Komitesi üyelerinin ve onların şahsında kent halkının her şartta kentine ,doğasına ve hakkına sahip çıkmasının doğru olduğunun kararını vermiştir"




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI