Bugun...



Çökertme ormanlarını kaynak yaparken yaktılar, yangın durdurulamıyor

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Çökertme Köyü ile Bodrum’un mazı Köyleri arasındaki ormanlık alanda öğle saatlerinde başlayan orman yangını şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla yayılmaya başladı. Yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 25 hektarlık alan kül oldu. Yangının kaynak yaparken çıktığı iddia edildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-05-2021 20:45:14 Tarih: 29-05-2021 20:17

Çökertme ormanlarını kaynak yaparken yaktılar, yangın durdurulamıyor

Yangının büyümesi üzerine Muğla ilçelerinin yanı sıra Aydın, Denizli İzmir ve Antalya illerinden bölgeye arazözler ve helikopterler sevk edildi. Yaklaşık 60 arazöz, 6 helikopter, 14 su tankeri, 7 iş makinası  ile 180’e yakın orman işçisi ile 100’ün üzerinde köylünün müdahale ettiği yangına bölgede bulunan özel şirketlere ait traktör ve su kamyonları ile işçilerde destek verdi.

 

 

ŞİDDETLİ RÜZGAR İLE HIZLA YAYILIYOR

 

Rüzgarın şiddetli yangının bozuk arazide olması nedeniyle güçlükle müdahalenin yapılabildiği yangının Çökertme Köyü’nden Eski Türkevleri yönüne doğru ilerlediği belirtildi.

Cennet Gökova koylarının saatlerce duman altında kaldığı yangında asırlık çam ağaçları kül olurken, ilk belirlemelere göre yangının 25 hektarlık alanda etkili olduğu görüldü.

Yangının Gökbel, Mazı,  Bozalan ve Çökertme köyleri arasında devam ettiği belirtildi.

 

SON YILLARIN EN BÜYÜK YANGINI

 

Mazı köyünden yangına köylülerle birlikte giden turizmci Önder Akkaş “Bölgede çok etkili rüzgar var köylüler ve ormancılarla birlikte alevhlerin köylere yönelmesini önlemeye çalışıyoruz özellikle doğu bölgesinde ciddi sorun var. Son yıllarda bölgedeki yangınların en büyüklerinden biri, aralarda zeytinlik olan tarım arazileride bulunuyor, gece olmadan kontrol altına alınmaz ise büyük sıkıntı yaşanır” dedi.

 

 

KAYNAK YAPARKEN ORMANI YAKTILAR İDDİASI

 

Mazı köyünden gelen Davut Yıldırım “Çökertme Köyünde ormanlık alanda bulunan bir işletmenin depo alanı yapmak için demir profilleri kaynak yaparken yangına neden olduğunu duyduk. Burası çok geniş alanlar ve maviyle yeşilin birleştiği cennet koylardan birisi. Çok üzücü bir durum. Bizde orman işçilerine yardım edebilir miyiz diye geldik ama ormanlık alan olduğu için müdahale etmesi çok zor.” Diye konuştu.

Bölgede yangının devam ettiği kontrol altına alınamadığı belirtildi. Helikopterler çalışmalarını sonlandırdı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

YANGININ SAAT 20.45 İTİBARIYLA KONTROL ALTINA ALINDIĞI BÖLGEDE SOĞUTMA ÇALIŞMALARININ DEVAM ETTİĞİ BELİRTİLDİ.

 

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI