Bugun...



Çökertme'nin cennet ormanlarında yangın başladı, hızla büyüyor

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Mazı köyü ile Çökertme köyleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü, yangına büyümeye devam ediyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-05-2021 13:43:55 Tarih: 29-05-2021 13:08

Çökertme'nin cennet ormanlarında yangın başladı, hızla büyüyor

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Mazı Köyü ile Çökertme Köyü arasındaki Molla İbrahim Koyu'ndaki  ormanlık alanda bugün öğle saatlerinde başlayan yangın şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla yayıldı. Önce köylülerin ardından Muğla Orman bölge İşletme Müdürlüğü’ne ait 6 helikopter, 3 dozer, 11 su tankeri, 45 arazöz ve 120 orman işçisinin müdahale ettiği yangına Milas, Bodrum, Yatağan ve Muğla merkezden iş makinaları ile takviye arazöz ekiplerinin yönlendirildiği belirtildi. Bölgede ki şiddetli rüzgarın sık sık yön değiştirmesi ile büyüyen yangının çıkış nedeni belirlenemedi. Jandarma yangın ile ilgili soruşturma başlattı.

 

Bodrumlu turizmci Meral Gür ise "Çökertme koyundaydık, birden dumanlar yükseldi, asırlık çam ağaçlarının olduğu bölgedeki yangına hızla müdahale edildi. Şu anda arazözler ve helikopterler söndürme çalışmalarını sürdürüyor, bölgede şiddetli rüzgar var, içimiz yanarak tanık olduk" diye konuştu.

 

ELİMİZDE KALAN SON DOĞA MİRASI YERLERİMİZ

 

Çökertme Koyu'ndaki restoran İşletmecisi Mahir Durmaz  yaptığı açıklamada yangının köye 1 km. uzaklıkta olduğunu belirterek "Yangın birden çıktı ya birisi sigara attı, yada köylüler anız yakıyordu, burası Gökova'nın ciğerleri cennet ormanlar göz görü göre yanıyor, son iki üç yıl içerisinde burada çok arazi satışları oldu, inşallah onlarla ilgili değildir, çünku buraları elimizden kalan son doğa mirası yerlerimiz" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI