Bugun...



Çevreciler tepki gösterdi yer altı sularının yapılacak kiralama ihalesi iptal edildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yer altı sularının ihale ile kiraya verilmek istenmesine çevreciler ve STK temsilcileri sert tepki gösterdi, ihale iptal edildi.

facebook-paylas
Tarih: 09-02-2024 11:27

Çevreciler tepki gösterdi yer altı sularının yapılacak kiralama ihalesi iptal edildi

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından Köyceğiz ilçesinde bulunan yeraltı sularının 3 yıl süreyle kiralanması için bugün yapılması planlanan ihale iptal edildi. Muğla Su İnisiyatifi, ihalenin iptal edilmesi için çağrı yapmıştı.

YİKOB, Köyceğiz Yayla Mahallesi’nde yeraltı sularının içme suyu olarak satışına yönelik 3 yıl süreyle kiraya verilmesi için 18 Ocak’ta ihale açmıştı. YİKOB’un internet sitesinde yer alan ilanda "Köyceğiz İlçesi Yayla Mahallesinde bulunan, aşağıda mevkii, sınırları ve debisi yazılı Yeraltı Suları, Satış Amaçlı İçme Suyu Amacına Yönelik olarak 3 Yıl süreli kiralama İhalesi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45 Maddesine göre  ‘Açık Teklif Usulüyle’ ile ihale edilecektir" denildi.

İhalenin tarihi ise 8 Şubat Perşembe günü olarak açıklanmıştı.

Muğla Su İnisiyatifi, YİKOB’un yeraltı sularını kiraya verme yetkisinin olmadığını, yönetmeliğe aykırı ve suç niteliğinde olan ihalenin iptal edilmesi için çağrıda bulunmuştu.

YİKOB’un internet sitesinde, dün akşam saatlerinde yayınlanan duyuruda ihalenin iptal edildiği belirtildi. Duyuruda “Köyceğiz İlçesi Yayla Mahallesinde bulunan, Yeraltı Suları, Satış Amaçlı İçme Suyu Amacına Yönelik olarak 3 Yıl süreli kiralama İhalesi, 06.02.2024 tarih ve 93202 sayılı Başkanlık Makamı Oluru ile iptal edilmiştir” denildi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI