Bugun...



Çevre, doğa ve barışın anası Saynur Gelendost’u bir avuç insan andı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve verdiği çevre, doğa ve barış mücadeleleri ile bilinen Çevreci Ana, sanatçı ve barış aktivisti Saynur Gelendost ölümünün 21. Yılında mezarı başında bir avuç insan dostu tarafından anıldı. Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz “Gelendost’un çevre. Doğa ve barış adına verdiği mücadele sadece Bodrum ve Ege’de değil tüm Türkiye ve dünyaya örnek olmuştur, bir avuç insanda olsak Gelendost’un mücadelesini sürdürmeye kararlıyız, ısrarcıyız” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 02-03-2024 13:45:45 Tarih: 02-03-2024 13:21

Çevre, doğa ve barışın anası Saynur Gelendost’u bir avuç insan andı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşarken Ege ve Türkiye’de çevre üzerinde oluşan tahribatı ve termik santrallerin yapımı sırasında düzenlediği eylem etkinlik panel ve toplantılarla Bodrum ve Gökova’dan ülkenin gündemine taşıyarak, kamuoyunun dikkatlerini çevre sorunlarına çeken ve 2 mart 2004 tarihinde 73 yaşında iken yaşamını yitiren çevrecilerin anası, sanatçı ve barış aktivisti Saynur Gelendost  bugün Gümbet  Mahallesi’ndeki Türbe Mezarlığı’nda  düzenlenen törenle ölümünün 21. Yılında anıldı.

 

TERMİK SANTRALLERLE İLGİLİ MÜCADELEYİ GELENDOST BAŞLATMIŞ, YA SANTRALLERİ YA MAHKEMELERİ KAPATIN, DEMİŞTİ

Törene Gelendost’un torunu Can Gelendost, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz,  Gökova Sürekli Eylem Kurulu sözcüsü Reşat Uygun, ve Gelendost’un çevreci dostlarından oluşan 8 kişi katıldı.

 

Reşat Uygun yaptığı konuşmada “Saynur abla sadece Bodrum’a değil tüm Türkiye, ve dünyaya Bodrum’dan çevre, doğa sevgisini aşılamış Ege Denizi’nde sanatçı kimliği ile barış için çok önemli adımlar atılmasını sağlamıştır. Saynur o yıllarda Muğla’ya yapılmak istenen üç termik santral inşaatının engellenmesi için hem eylem hem hukuk mücadelesi vermişti. O zaman iş makinalarının önüne yatarak santrallerin yapılmasını önlemeye çalıştı, ya santralleri ya mahkemeleri kapatın demişti. Hepimizin öncüsü önderi olmuştur. O’nun doğa, çevre, yaşam adına başta termik santraller olmak üzere verdiği mücadelenin savaşın önemini bugün daha iyi anlıyoruz ve o mücadeleyi sürdürmeye gayret gösteriyoruz. En büyük acımız ve üzüntümüz yaşamını yitirdikten sonra O’nun adına Gündoğan Mahallesi’nde yapılan Sınırsızlık Meydanı’nın kaldırılıp yok edilmiş olmasıdır. Saynur ablanın adının yaşatılması için Bodrum ‘da bir Barış ve Dostluk Köyü oluşturulmasını sağlayacağız, proje hazırlıklarına başlıyoruz” dedi.

 

 

BİR AVUÇ İNSANDA KALSAK O’NUN VERDİĞİ MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz “Bugün Muğla’da Ege’de Karadeniz’de köylüler çevre mücadelesi veriyorsa bu Saynur Gelendost’un çevre adına verdiği mücadelenin ne kadar haklı olduğunun göstergesi ve devamıdır. Gelendost’un çevre, doğa ve barış adına verdiği mücadele sadece Bodrum ve Ege’de değil tüm Türkiye ve dünyaya örnek olmuştur, bir avuç insanda olsak Gelendost’un mücadelesini sürdürmeye kararlıyız, ısrarcıyız” dedi.

Tören Gelendost anısına lokma dağıtımı ile sona erdi.

 

 

 
 
 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI