Bugun...



Çevre Avukatları : AKbelen’de “Orman kesim süresinin izin süresi dolduğu halde kesim yapıldı” 130 bin ağaç boşuna mı kesildi?

Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları tarafından yapılan açıklamada Muğla’nın Milas ilçesinde ki Akbelen ormanlarında iki gün önce kesimi tamamlanan ve yaklaşık 130 bin ağacın kesim işleminin yasal izinler olmadan yapıldığın ve daha önce alınan kesim izini süresinin dolduğunu açıkladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-07-2023 07:54:59 Tarih: 31-07-2023 07:50

Çevre Avukatları : AKbelen’de “Orman kesim süresinin izin süresi dolduğu halde kesim yapıldı” 130 bin ağaç boşuna mı kesildi?

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Akbelen ormanlarında sekiz gündür süren köylü ve çevrecilerin direnişi altında kesilen yaklaşık 130 bin çam ağacı kamyonlarla Orman Bölge Müdürlüğü’nün depolarına taşınırken Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları tarafından doğruysa insanın yüreğini sızlatan korkunç bir açıklama geldi.

Çever Avukatları yaptıkları açıklamada şunları belirtti.

 

SÜRESİ DOLAN VE YENİLENMEYEN ORMAN KESİM İZNİYLE KESİM YAPILMAKTADIR

“Akbelen'de süresi dolan ve yenilenmeyen orman kesin izniyle kesim yapılmaktadır. 28/11/2020 tarih ve 1644218 sayilı Olur ile 780.639,53 m2"lik ormanlık alanda, Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi adına tesis edilmiş olan dava orman kesin izni, 28.12.2021 tarihinde bitmiştir.

Dava konusu orman izninin süresi 28.12.2021’de dolmuş olmasına rağmen davalı idare tarafından orman izninin uzatılmasına dair bir işlem ise tesis edilmemiştir. Orman Genel Müdürlüğü, firmanın 7.10.2021'de süre uzatım başvurusu yaptığını ileri sürmektedir.

 

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VARDI

Ancak, süre uzatım bașvuru yapılan tarihte, dava konusu idari işlem hakkında yürütmeyi durdurma kararı vardır. Başvuru tarihinde yürütmesi durdurulmuş, o an itibariyle hukuken bir varlığı bulunmayan orman kesin izninin süresini uzatmak hukuken mümkün değildir. Bu sebeple, kesimin başladığı 24 Temmuz 2023 tarihinden bugüne kadarki tüm kesimler, kolluğun tüm müdahaleleri, tüm yakalama ve gözaltına alma işlemleri ve buna dayalı olarak verilen tüm sulh ceza hâkimliği kararları hukuksuzdur. Kesim derhal durdurulmalı, jandarma ve polis sahayı terk etmeli ve hukuka aykırı işlemlerin tüm sorumluları hakkında derhal sorușturma başlatılmalıdır.

Kamuoyuna

Saygıyla Duyurulur

Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatlar

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI