Bugun...



Cenk Sezgin: Pandemi sonrası Türk sinemacılığına yeni bir format attık

Türk sinemacılığının önde gelen isimlerinden Cenk Sezgin yaptığı açıklamada 15 aylık pandemi döneminde sinema sektörünün kaybının 250 milyon dolara ulaştığını ve bu süreçte sinemacıların sadece devletten 15 milyon 900 bin TL. destek alabildiğini belirterek “Yinede umudumuzu yitirmedik 15 aylık geçen süreyi yatarak değil dünya sinemasında ön sıralara çıkmayı başaran Türk sinemasının geleceğini planlayarak geçirdik. 1 Temmuz’dan itibaren pandemi sonrası yenilikler ile seyirciyle buluşacağız” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 06-06-2021 19:31

Cenk Sezgin: Pandemi sonrası Türk sinemacılığına yeni bir format attık

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 27 yıl önce Cinemarin Sinemaları zincirini kuran Türkiye’de 11 ilde ve Kosova’da sinemaları bulunan Bodrum Sinema ve Kültür Derneği Başkanı ve Bodrum Kos Türk Filmleri Festivali yönetim kurulu başkanı Cenk Sezgin bugün Akyarlar Mahallesi’ndeki bir otelde türk sinemasının pandemi öncesi ve sonrasındaki durumunu değerlendirdi.

 

15 ayı bulan kapanma sürecini revizyon ve kendini yenileme fırsatı olarak gördüklerini belirten sinema işletmecisi Orhan Altun, bu dönemde daha esnek ve verimli çalışma modeline geçmenin yanında izleyicilerin film izleme konforuna yönelik yepyeni fikirleri hayata geçirme şansı bulduklarının altını çizdi.

 

 

DİGİTAL PLATFORMLAR HIZ KAYBETTİ

 

3 gün süren kampta 150 çalışanı ve 11 sineması ile ülkenin önde gelen sinema zincirlerinden olan Cinemarine, Karaincir Club Marma Beach de hızlı normale dönüş için hedeflerini belirledi. Altun, Dijital platformların başlangıçtaki yükselişinin son dönemde hız kaybettiğinin gözlemlendiği günümüzde sinemaların yeniden doğuşu için tüm sektörün hazırlık içinde olduğunu vurguladı. 

 

DÜNYA SİNEMACILIĞINDA ZİRVEYE ULAŞMIŞTIK

 

Bodrum’da 30 sinema yöneticisi ile bir araya gelerek Türk sinemasının geleceğini değerlendiren Sezgin toplantı sonrasında yaptığı basın açıklamasında 2018 yılında 72 milyon, 2019 yılında ise 62 milyonun üzerinde bir seyirci kitlesine ulaştıklarını belirterek “Pandemi süreci ile birlikte Türkiye’de bulunan 427 salon ve işletme sahipleri büyük bir sıkıntıya girdi. Bu süreçte sektörün yaklaşık 250 milyon dolar kaybı varken sektör devletten sadece 15 milyon 900 bin TL.destek alabildi” diye konuştu.

 

 

ZOR BİR DÖNEM GEÇİRDİK AMA YATMADIK PROJE ÜRETTİK

 

Türk sinemasının pandemi öncesinde dünyada en iyi dönemi geçiren ilk beş ülke arasında olan ve sinemanın altın devrini yaşadığını belirten Sezgin “Kötü bir süreç geçirdik, rakiplerimizin bulunduğu ülkelerde hükümetler boş sinema koltuklarını satın alarak işletmecilere çok anlamlı destek sağladı.  Biz ise bu süreci büyük sıkıntılarla atlattık, evine ekmek götüremeyen sinemacı, vergi ve elektrik borcu ile karşı karşıya kaldı” diye konuştu.

 

TÜRK SİNEMASININ GELECEĞİNE FORMAT ATTIK

 

Sezgin açıklamasının sonunda 16 Mart 2020 tarihinde perdelerini kapatan Türk sinemasının 1 Temmuz tarihinden itibaren yeniden açılacağını belirterek “27 yıldır sektörün içerisindeyim, böyle bir kriz görmedik. Pandemi sürecinde yatmadık. Türk sinemasının dünyada yakaladığı rüzgarı yeniden yaratmak ve çıtayı yükseltmek için pandemi sonrasında gerek hijyen gerekse teknoloji açısından bir dizi yenilikleri yaşama geçirmek için projelerimizi hazırladık. Pandemi sürecini kriz olarak değil format atma süreci olarak değerlendirdik. Türk sinemasının digital platformlara yenileceği ile ilgili söylentilere ise inanmıyoruz. Türk sineması gerek sanatçıları gerekse yatırımları ve yenilikleri ile dünya sinemacılığında üst sıralardaki yerini yeniden alacak” diyerek sözlerini bitirdi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI