Bugun...



Bu çağda bu kafa, kentin ortasında şeytan çıkarma ayini yaptılar

Yunanistan’ın önde gelen kentlerinden Selanik’te bir meydanda yüzlerce kişinin Şeytan Çıkarma Ayini ülkede günün konusu oldu. Belediye gösterinin izinsiz olduğunu belirtirken savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

facebook-paylas
Tarih: 24-08-2022 14:54

Bu çağda bu kafa, kentin ortasında şeytan çıkarma ayini yaptılar

Yunanistan’ın Selanik Kenti’ndeki Aristoteles Meydanı’nda ki Venizelos Heykeli’nin yanında önceki gün düzenlenen ve yüzlerce kişinin katıldığı Şeytan Çıkarma Ayini ülkede günün konusu oldu, ayine katılanlara sert tepki gösterildi.

 

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Yunanistan’da yayın yapan www.protothema.gr haber sitesinin okuyucularına duyurduğu haberde Selanik Ceza Savcısı Kyriaki Kliaba’nın başlattığı soruşturmada Selanik Emniyet Müdürlüğü görevlilerini kamu barışının bozulup bozulmadığının yanı sıra din değiştirmeyle ilgili özel yasanın ihlal edilip edilmediğini tespit etmesi için görevlendirdi.  Özel törenin şehir merkezinde "Church of the Nations" tarafından düzenlendiği ve polisin re'sen dava dosyası açtığı, ardından savcılığa yapılacak işlemler hakkında bilgi verildiği kaydedildi. Şeytan çıkarma ayinlerinin Temmuz ve Ağustos aylarında Pazar geceleri gerçekleştirildiği belirtildi. Meydanda kurulan dev ekranda ise şeytan çıkarma ayini yüzlerce kişiye izlettirildi. Şeytan çıkarma ayini sırasında bir kadının kendisini yerlere attığı ve yerde sürekli döndüğü görüldü.

 

 

SELANİK BELEDİYESİ İZİN VERİLMEDİĞİNİ AÇIKLADI

Bu arada şeytan çıkarma ayininin bağımsız belediye meclisi üyesi Drosos Tsavlis tarafından Belediye Meclisi'ne götürüldüğü hatırlatılırken, belediye başkanlığına bir soru yöneltildiği hatırlatıldı. Belediye Kamusal alanların yönetimlerinden sorumlu başkan yardımcısı Michalis Kupkas, sözde "Belediye olarak bu konuda izin vermedik, olaylar bilgimiz dışında gelişti. Bugün bile konuyu tasvip etmiyoruz.  Selanik belediyesinin hukuk servisinin yardımıyla araştırıyoruz. Anladığınız gibi, gerçekten etkinliği düzenleyenlerin tanınan bir kilise olup olmadığına ve ortak alan verilmesi için sahip olması gereken tüm yasallaştırma belgelerine sahip olup olmadığına bakmamız gerekecek" dedi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI