Bugun...



Boğularak öldürülmüştü. Tuğba’nın katiline önce müebbet sonra iyi hal indirimi

Geçen yıl boğularak öldürülen üniversite öğrencisi Cennet Tuğba Tokbaş'ın katili Recep Eray Hakver müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı. Suçu işledikten sonraki olumlu davranışları lehine takdir indirim nedeni olarak dikkate alındı, cezası 25 yıl hapis cezasına çevrildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-11-2021 14:20:54 Tarih: 24-11-2021 14:07

Boğularak öldürülmüştü. Tuğba’nın katiline önce müebbet sonra iyi hal indirimi

Denizli'de geçtiğimiz yıl 10 Kasım'da boğularak öldürülen üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Cennet Tuğba Tokbaş'ın katili Recep Eray Hakver (22) önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı, ardından cezası 25 yıla indirildi.

 

KAMERALARA EL SALLAMIŞTI

Olay Pamukkale ilçesindeki bir apartta meydana geldi. Tokbaş'ı öldüren Hakver daha sonra aynı mahalledeki ailesinin yanına giderek cinayeti anlattı. Bunun üzerine ailenin polise haber vermesi ile olay ortaya çıktı.

 

Hakver ifadesinde genç kızı yanlışlıkla boğduğunu söylese de adli tıp raporunda Tokbaş'ın tırnak aralarından zanlıya ait DNA örnekleri çıktı. Hakver'in cinayetin ardından kaldıkları apartı terk ederken güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan davranışları tartışma konusu olmuştu. Katil zanlısının olay yerini terk ettiği sırada kediye mama vermesi ve kameralara el sallaması yargılama sırasında da gündeme geldi.

 

 

“KASTEN ÖLDÜRME” SUÇUNDAN DAVA AÇILDI

Hakver hakkında hazırlık soruşturmasının tamamlanmasının ardından iddiasının aksine ‘kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemi ile dava açıldı. Davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da müdahil olarak katıldı.

Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianame Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek yargılama başladı. Dava dosyasında yer alan Adli Tıp İhtisas Kurulu raporunda Tokbaş'ın ölüm nedeni ‘boyna basıya bağlı' olarak ifade edildi.

 

MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

Savcılık yargılama boyunca sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Olay yerini terk ettiğine ilişkin görüntülerdeki davranışların panik hali içermediği, kasten öldürmeye işaret ettiği ifade edildi. Savcılık iddianamesinde “Bu şekilde davranması kasten hareket ettiğini göstermektedir” ifadesini kullandı.

Hakver ise savunmasında “Art niyetim yoktu, olay benim dikkatsizliğimden oldu. Öldürmem için ortada bir neden yoktu” ifadelerini kullandı. Savunma genç kızın olay sırasında corona hastası olduğunu ve evde karantinada bulunduğunu hatırlatarak, kalp krizi geçirmiş olabileceğini bu nedenle tahkikatın genişletilmesini istedi.

 

3 CELSEDE DURUŞMA TAMAMLANDI

Tokbaş cinayetinin yargılaması rekor sürede tamamlandı. Mahkeme heyeti 3 celse sonunda kararını açıkladı. Sanık Hakver karar duruşmasına katılmadı. Kararda kasten öldürme suçu mahkeme heyeti tarafından sabit görüldü, sanığın müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Sanığın sabıkasız oluşu, kendisi teslim olması ve suç sonrası gösterdiği olumlu davranışlar lehine takdir indirim nedeni olarak dikkate alındı, ceza 25 yıl hapis cezasına çevrildi. Mahkeme gerekçeli kararını ise henüz açıklamadı.

 

 

BABA İSYAN ETTİ

Genç kızın babası Murat Tokbaş sanığa uygulanan indirime isyan etti. Davayı istinaf mahkemesine taşıyacaklarını söyledi. Cinayet sonrasında katil zanlısının 112 Acil Servisi ya da polisi aramadığını söyleyen baba Tokbaş

“Cinayetten sonra 112 Acil Servise yada polise haber vermemiş. Olaydan sonra evde bir saat kadar oyalanmış. Kediye mama vermiş. Kulaklıkla müzik dinleyerek apart girişindeki kameraya selam vermiş. Önce ailesine sonra da ifadesinde hiç bahsetmediği ortak arkadaşları bir kızın evine gidip çay içiyor. Olaydan hiç bahsetmiyor. Kızımın telefonunu sıfırlıyor, kendi telefonunu yok ediyor” diye konuştu.

 

 

“KIZIMIN TELEFONUNU AÇTI AMA CEVAP VERMEDİ”

Baba Tokbaş olayın olduğu saatlerde telefonla kızını aradığını söyleyerek, “O saatlerde telefonla kızımı sürekli aramam üzerine iki kez kızımın telefonunu açarak cevap vermiyor. Kızımın elektrikli bisikletiyle olay yerinden uzaklaşıyor.

Cinayetten 6 saat sonra teslim oluyor. Eğer bunlar ‘suç sonrası olumlu davranışlar' ise indirim yerindedir. Ancak biz ailesi olarak tüm bu davranışların olumlu olabileceğine inanmıyoruz ve istinafa gidiyoruz” ifadelerini kullandı.




Editör: MELİS ANTER




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI