Bugun...



Bodrumlu Ukraynalılardan ülkelerine yardım eli uzandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Ukrayna vatandaşları Bodrumlu Ukraynalılar Derneği çatısı altında savaştan mağdur olan ülke halkı için yardım kampanyası başlattı.

facebook-paylas
Tarih: 02-03-2022 17:06

Bodrumlu Ukraynalılardan ülkelerine yardım eli uzandı

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Bodrumlu Ukraynalılar Derneği, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından başlatılan yardım kampanyasına katıldı. Dernek tarafından Bodrum’da başlatılan ve üç gün sürecek olan kampanyada yiyecek, giyecek ve temizlik malzemeleri yarımdı toplanmaya başlandı. Bitez Mahallesi’ndeki bir ofiste başlatılan kampanyaya Ukraynalı vatandaşlar ile birlikte Bodrumlularında ilgisi büyük oldu.

Toplanan yardımların büyükelçilik aracılığı ile İstanbul’a gönderileceğini oradan da Ukrayna’ya ulaştırılacağını belirten dernek üyesi Galina Ateş “Kampanyası başlattık Bodrumluların ve turistik tesislerin desteği çok oldu. Bizler bu yardımı hızla ülkemize ulaştıracağız, ancak asıl amacımız dünyanın ve ülkemizin bir an önce barışa kavuşması savaşın sona ermesi. Ülkemizde beklide onlarca yıl düzeltilemeyecek yıkımlar oldu, bir an önce Rusya’nın topraklarımızdan çıkmasını istiyoruz. Yardım kampanyamız ilk bölümü üç gün sürecek toplananları gönderdikten sonra yine devam edeceğiz” dedi.

Galina Ateş 5 Mart 2022 Cumartesi günü Bodrum Belediye Meydanı’nda savaşa hayır eylemi düzenleyeceklerini duyurdu.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI