Bugun...



Bodrumlu organ nakil sporcu Dünya Şampiyonası’ndan 3 madalya ile döndü, hedefini büyüttü

Bodrum'da yaşayan ve altı yıl önce organ nakli olan Türkiye Şampiyonu ve Fenerbahçe’nin milli atletlerinden Teoman Erdoğan Dünya Organ Nakilliler ve Diyaliz Sporcuları Şampiyonası’ndan 3 madalya madalya ile döndü.

facebook-paylas
Tarih: 14-05-2023 13:46

Bodrumlu organ nakil sporcu Dünya Şampiyonası’ndan 3 madalya ile döndü, hedefini büyüttü

Türkiye’yi temsilen katılan tek atlet olan Erdoğan “6 yıl önce karaciğer nakli olarak yeniden hayata tutundum, spor beni yaşama bağladı. Eskiden olduğu gibi şimdide ülkeme madalyalar kazandırmaya devam etmekten gurur duyuyorum. Asıl amacım ise tüm nakilli sporcuları  ve ailelerini ,donörleri bir arada şenlik havasında buluşturmak,bunun için organ nakilliler ve diyaliz sporcuları federasyonu kurmak.” dedi.

 

 

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahallesi’nde yaşayan eski Türkiye Şampiyonu ve Fenerbahçe’nin milli atletlerinden 57 yaşındaki Teoman Erdoğan 6 yıl önce organ nakli oldu. Teoman ERdğan başarılarını ve organ nakilli sporcu federasyon kurmak için çalışmalarını anlattı.

 

KARACİĞER NAKLİNDEN SONRA ANTRENMANLARA BAŞLADI

Karaciğer naklinden 1 yıl sonra bıraktığı atletizm antrenmanlarına başlayan ve aynı zamanda turist rehberliği yapan Erdoğan AVustralya’nın  Perth kentinde düzenlenen Dünya Organ Nakilliler ve Diyaliz Sporcuları Şampıyonası’na katıldı. Erdoğan 55-59 yaş kategorisinde yarıştığı Gülle atma , uzun atlama ve 100metre yarışmasında 2 gümüş 1 bronz madalya kazandı.

 

 

Erdoğan “Geçen yıl Avrupa Şampiyonasında kazandığı 3 madalyanın ardından bu ödüller bana büyük moral oldu. Şimdi önümüzde  2024 yılında  Portekiz’de Avrupa Organ Nakilliler ve Diyaliz sporcuları şampiyonası ve ardından,2025 yılında Almanya Dresden de Dünya Şampiyonası ve 2027 yılında Belçika da düzenlenecek Dünya şampiyonalarına katılabilmek için hazırlıklarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

 

 

 

 ORGAN NAKİLLİLERİ VE DİYALİZ SPORCULARI EDERESYONU KURMAK İSTİYORUM

Erdoğan açıklamasının devamında ise “Asıl amacım bu şampiyonalarda daha büyük bir Türkiye takımı ile olabilmemiz için yapılması gereken planlamanın ilk önemli unsurlarını oluşturmak.
Bu nedenle acilen ülkedeki nakilli sporcu sayısını tespit edebilmek amacıyla bir Çalışma organize ederek Sporcu sayısını tespit ettikten sonra ülkemizde bir spor etkinliği düzenleyerek tüm nakilli sporcuları  ve ailelerini, donörleri bir arada şenlik havasında buluşturmak,bunun için organ nakilliler ve diyaliz sporcuları federasyonu kurmak.Ülke genelinde sosyal farkındalık projelerine destek verebilecek firmaların tespitini yapmak. Planlamanın hedefi 2026 Avrupa şampiyonası yada 2029 Dünya şampiyonasını ülkemizde düzenlemek” diyerek hedeflerini açıkladı.

 






Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI