Bugun...



Bodrumlu müzisyenlerden sessiz ve çiçekli Onur Şener protestosu

Ankara’da geçtiğimiz cumartesi günü öldürülen müzisyen Onur Şener için Bodrumlu müzisyenler bugün müzik aletleri ve begonvillerle geldiği Belediye Meydanı’nda sessiz protesto gösterisinde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 09-10-2022 16:19

Bodrumlu müzisyenlerden sessiz ve çiçekli Onur Şener protestosu

Ankara’da geçtiğimiz cumartesi günü akşamı sahneye çıktığı eğlence mekanında istek şarkı nedeniyle tartıştığı üç kişi tarafından öldürülen müzisyen Onur Şener için bugün Bodrumlu müzisyenler Belediye Meydanı’nda cinayeti protesto etmek için sessiz eylem yaptılar.

 

60 MÜZİSYEN ONUR ŞENER İÇİN SESSİZ EYLEM YAPTI

Ellerinde müzik aletleri ve begonvil çiçekleri ile birlikte meydana gelen yaklaşık 60 müzisyen Onur Şener’in fotoğrafının bulunduğu panonun yanında yaklaşık 20 dakika süren sessiz duruş sergilediler. Bodrumlu müzisyenlerin sessiz eylemini ilçede bulunan yerli ve yabancı turistlerde izledi. Müzisyenler 20 dakika süren eylemin ardından ellerindeki çiçekleri Onur Şener’in fotoğrafının bulunduğu yere bıraktılar.

 

 

MÜZİSYENLER OLARAK SAYGI DUYULMASINI İSTEMEK HAKKIMIZ

Müzisyenler adına yazılı açıklama yapan müzisyen Murat Arkan “ Müzisyen Onur Şener, Ankara’nın Çankaya ilçesinde çalıştığı işletmede müşteriler tarafından istek parçası, nedeniyle çıkan tartışma sonrası vahşice öldürülmüştür. Biz müzisyenleri derinden üzen bu olayın ardından şiddetin son bulması temennimizdir. Yıllarca müziğe emek vermiş biz müzisyenlerin yaşadığı sorunları dile getirmek bizim hakkımız ve görevimizdir. Belli bir kurumda çalışmayan hemen hemen her müzisyenin yaşadığı sorunlar aynıdır. Hiçbir sosyal güvencesi olmadan çalışmak gerekli bir açıklama olmadan her an işimizi kaybetmek, çeşitli bahanelerle işimizin, konserlerimizin iptal edilmesi, zaten zor durumda hayatını idame ettirmeye çalışan müzik emekçilerini dah ada zorlamaktadır. Çalıştığımız işletmelerde gerek işletme ve gerekse de müşteriler ile olan ilişkilerde zor durumda kalanda bizler oluyoruz. Birçok işte hafif ya da ağır şekilde şiddete maruz kalıyoruz ve hor görülüyoruz. Biz müzisyenler olarak bunu hak etmiyoruz ve saygı duyulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

HER TÜRLÜ VE HERKESE YÖNELİK ŞİDDETE KARŞIYIZ

Şiddetin her türünü karşı çıkıyoruz, diyen Arkan açıklamasının sonunda ise “Müzisyene olduğu gibi kadına, çocuğa, doktora ve sağlık çalışanlarına hizmet sektöründe yer alan herkese yönelik şiddeti kınıyoruz ve son bulmasını diliyoruz. Bodrum müzisyenleri olarak toplumsal farkındalık yaratmak için estrümanlarımızla buradayız” diyerek sözlerini bitirdi. Müzisyenler Onur Şener’in fotoğrafının önünü ellerindeki begonvilleri koyarak eylemi sonlandırdı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI