Bugun...



Bodrumlu kadınlardan SESSİZ çocuk istismarı eylemi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kadınlar bugün akşam saatlerinde çocuk istismarlarının yüzde 700 oranında arttığını belirterek sessiz oturma eylemi yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 27-03-2024 20:02

Bodrumlu kadınlardan SESSİZ çocuk istismarı eylemi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Kadın Platformu Bodrum Beledriye Meydanı’nda akşam saatlerinde çocuk istismarlarına yönelik tepki amacıyla sessiz oturma eylemi yaptı.

ÇOCUĞA YÖNELİK CİNSEL İSTİSMAR SUÇLARI YÜZDE 700 ARTTI

Ellerinde,  Çocuk Sussa Sen Susma İstismara Sessiz Kalma, İstismar suçluları Sokaklarda Aramızda, Türkiye'de Çocuk İstismarı %700 Arttı , İstismar Suçtur Aklanamaz, Çocuğun Atamadığı Çığlığın Sesi Ol ve her yer suç mahalli yazılı dövizlerle Bodrum Belediye Meydanı'na gelen kadınlar sessiz oturma eylemi yaptı. Platform üyesi Feyza Taner yaptığı açıklamada çocuk istismarlarının yüzde 700 oranında arttığını belirterek “Günlerdir, her gün daha da artmakta olan çocuk cinsel istismarının küçücük bir parçasını, Bağcılar istismarını konuşuyor Türkiye. “Çocuk susar sen susma” deniyor ama aslında kimler susuyor, nasıl oluyor da “büyükler” susmayı tercih ediyor sorularının cevapları aranmıyor” diye konuştu.

 

 

Platform sözcüsü emekli öğretmen Yüksel Okyay ise yaptığı açıklamada “25 Mart günü basına yansıyan bir başka haber çocukların aslında susmadığını açıkça gözler önüne seriyor.  Basın da Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan Ahmet Yesevi Camii imamının, camideki kuran kursuna gelen bir çocuğu 11 yıl boyunca istismar ettiği gerekçesiyle tutuklandığı, çocuğun yaşadıklarını babasına anlattığını ama “rezil olmamak” için babanın sustuğunu okuduk. Bu haber, suçluyu değil mağduru mahkum eden toplumsal yargıların, ahlakı cinsellikten ibaret zanneden anlayışın, istismarı aklayan erkeklik mitlerinin çocuk cinsel istismarını nasıl karanlıkta bıraktığını gösteren binlerce örnekten biri sadece. Çocuklar susmaz, sözcüklerle ifade edemediklerinde bedeniyle, davranışlarıyla anlatırlar. Doğaları gereği ağır fiziksel ve ruhsal etkileri olan cinsel istismarı, ne kadar korkutulmuş olurlarsa olsunlar saklayamazlar. Çocuğun kendisinin, ailesinin, tüm yakınlarının, gittiği okulun, hatta yaşadığı sokağın, şehrin adı çıkmasın diye susanlar yetişkinlerdir. Hastanelerde istismar vakalarını başka içeriklerle kayda geçiren sağlık personelinden, failin çalıştığı kuruma zarar gelmesin diye soruşturma açmayan savcısına kadar susanlar ve çocukları dinlemeyenler, gözlemeyenler, görevlerini yapmayanlar istismar failleri kadar suçludur” ifadelerin kullandı.

ÇOCUK SUSMAZ SEN SUSMA

Okyay açıklamasının sonunda ise “Öte yandan çocuk cinsel istismarı, medyada ve sosyal medyada, gerçek nedenleri ve çözüm yollarını tartışmak biçiminde ele alınmıyor, idam ve hadım taleplerinin ayyuka çıktığı bir linç söylemi ile adeta istismarın ve şiddetin pornografisine dönüştürülüyor. Oysa ki, çocuk cinsel istismarını konuya emek veren, akıl yoran çeşitli branşlardan uzmanlar, konuyla ilgili kadın ve çocuk örgütleri ile birlikte konuşmak gerekiyor.  Yazılı ve görsel basında bu yaklaşımı göremiyor, aynı kişilerin, aynı cümleleri tekrar ettiği; sorunun anlaşılmasına ve çözümüne katkıda bulunmak bir yana linç ortamını körükleyen ve bilinçli ya da bilinçsiz rating artırma çabasına dönüşen yayınlara maruz kalıyoruz.Çocuk cinsel istismarının bir hastalık, istisnai bir sapkınlık olmadığını, eşitsiz güç ilişkileri ve ataerki sürdükçe, erkeklik pohpohlandıkça devam edeceğini, sadece ağır ceza verilerek önlenemeyeceğini defalarca ortaya koyan kadınlar da susmuyor ama dinleyen yok.Çocuk susmaz sen susma “ sözleri ile açıklamasını bitirdi.

 

 

 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI