Bugun...



Bodrumlu kadınlar: “Kadın cinayetleri katliama dönüştü”

Bodrum’da Belediye Meydanı’nda toplanan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri ve STK temsilcileri son günlerde yaşanan kadın cinayetlerine sert tepki gösterdi. Dernek Başkanı Figan Erozan “Bir günde 4 kadın 4 erkek tarafından öldürüldü. Kimisi boşanmak üzere olan kocasıydı, kimisi doğurduğu erkek çocuklarıydı. Biz artık yeter demiyoruz, biz artık şunu diyoruz biz yas tutmayacağız. Buna karşı mücadele etmeye ve isyan etmeye devam edeceğiz” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-01-2021 13:09:09 Tarih: 31-12-2020 18:30

Bodrumlu kadınlar: “Kadın cinayetleri katliama dönüştü”

Bodrum Belediye Meydanı’ndaki Kadın Ağacı önünde düzenlenen eylemde kadınlar sık sık Susmuyoruz , Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz, Erkek Adalet Değil Gerçek Adalet, İstanbul Sözleşmesini Uygula sloganları attı.  Zılgıtlar ve alkışlarla kadın cinayetleri protesto edildi.

 

BU BİR KATLİAMDIR

 

Dernek Başkanı Figan Erozan yaptığı açıklamada “Bugün burada şunu söylüyoruz, tüm kadınlara çağrımızdır. Birbirimizle dayanışmayı bir an önce hayata geçirmek zorundayız. Beklemeksizin. Komşumuzun yanında olmak zorundayız. Mahallemizdeki kadının yanında olmak zorundayız. Tüm kadınları bu uğurda mücadele veren kadın örgütleriyle beraber olmaya davet ediyor, çağrıda bulunuyoruz. Bugün Türkiye’de günde en az 3 kadın öldürülüyorsa erkekler tarafından bu bir katliamdır. Bu kadınlara karşı sistematik işlenen bir şiddet sarmalıdır. Ve bugün kamuoyunda öldürülen bu kadınların ne gerekçeyle öldürüldüğü tartışılıyorsa bunu da üstüne üstlük düşünmek gerekiyor. Biz bunlarla uğraşmayacağız. Kadınların mezhebi, ırkı, dini, dili ve yaşam biçimleri ne olursa olsun öldürülüyorlar ve şiddete maruz kalıyorlar. Dolayısıyla parlamentodaki bütün kadın vekilleri bir araya gelip, o parlamentoda üretilen erkek siyasete karşı mücadele etmeye çağrısında bulunuyoruz” dedi.

 

 

KADINLARI ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE KOLTUKLARI DEVİRALMAYA ÇAĞIRIYORUZ

 

Erozan konuşmasının devamında ise “Bütün kadınları önümüzdeki seçimlerde bütün koltukları devralmaya davet ediyoruz. Çünkü siyasi koltukları biz devralmadığımız sürece yaşayacağımız hayatı değiştiremeyiz. Bunun içinde TBMM’deki 650 koltuğa talip olmalıyız. Yerel yönetimdeki bütün koltuklara talip olmalıyız. Ve kadınlar hemen bir araya gelip yaşadıkları bu şiddet sarmalını, sistematik işkenceyi ortadan kaldırabilir. Öldürülüyoruz. Yaşam hakkımız sorgusuz sualsiz hayatımızdaki erkekler tarafından elimizden alınıyor. Tanımadığımız erkekler tarafından değil. Kadınlara özellikle sesleniyoruz. Benim başıma gelmez demeyin. Son şans vermeyin, son görüşmeye gitmeyin, yalnız hareket etmeyin. Lütfen bununla ilgili bulunduğunuz alanda bulunan kadın örgütlerinden yardım isteyin, destek isteyin. Kadın örgütleri bunun için var, bunun için mücadele ediyoruz. Yaşamak için, hayatta kalmak için. İktidarlar, yerel yönetimler, siyasi partiler bu yükümlülüklerini yerine getirmedikleri için bu kadınlar öldürülüyor. Dolayısıyla artık onlardan bir şey beklemiyoruz. Bütün kadınları siyasetin içinde yer almaya ve o koltukları o erkeklerden devralmaya çağırıyoruz” sözlerini kullandı. Meydanda bir süre daha alkışlı, düdüklü ve sloganlı tepkilerini sürdüren kadınlar daha sonra ayrıldı.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI