Bugun...



Bodrum Yeni Yıl Konseri ile şenlenecek “Klasikten Türkülerimize”

Bodrum Art Project, Pekdemir Kültür Sanat tarafından organize edilen ve İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından oluşan ‘Pocket Opera’ grubunun ‘Klasikten Türkülerimize’ Yeni Yıl konseri 28 Aralık akşamı Bodrum Herodot Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

facebook-paylas
Güncelleme: 16-12-2021 12:29:08 Tarih: 16-12-2021 12:25

Bodrum Yeni Yıl Konseri ile şenlenecek “Klasikten Türkülerimize”

Saat 20.00 de başlayacak olan konser programında klasik müzik ve sevilen Napolitenlerle birlikte bazı Türküler de yer alacak.Programda Carmen Operasından La Boheme Operasına, Torna a Surriento’dan O Sole Mio’ya, Fikrimin İnce Gülün’den İzmirin Kavakları’na kadar izleyicilerin beğenecekleri birbirinden güzel eserlerin yer aldığı belirtildi. Herodot Kültür Merkezi girişinde HES sorgulaması yapılması İçişleri Bakanlığı Pandemi genelgesi uyarınca zorunludur. Katılımcılarımızın aşı veya son 48 saat içerisinde yapılmış olan PCR testi sonucunu göstermeleri gerekmektedir.

 

POCKET OPERA

Pocket Opera 2021 yılında opera kariyerini 15 yılı aşkındır İtalya’da sürdüren opera sanatçısı Cüneyt Ünsal ve İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçısı orkestra ve koro şefi Ahmet Kahyaoğlu tarafından kurulmuştur.Avrupa ve dünyanın birçok yerinde örneği olan Pocket Opera konsepti, tanınmış opera eserlerinin bir buçuk saatlik kısaltılmış ve küçük orkestraya uyarlanmış versiyonlarını , pratik,modern dekor ve köstümlerle sahneleyip seyirciyle buluşturmayı amaçlar. Bunun yanısıra tanınmış opera aryaları, düetleri ve halk türkülerinin klasik forma uyarlanmış versiyonlarından oluşan konserlerle de seyirciyle buluşur. Pocket Opera yakın bir zamanda , 2018’de İzmir Devlet Opera ve Balesi klarinet sanatçıları Özlem Pınar, Kerem Özgür Erdem, Tuğer Doruk ve Onur Yıldız tarafından kurulan “İzmir Klarinet Kuartet” grubu ile birleşmiş ve Türkiye’nin birçok yerinde, Klasik, Barok, Modern, Caz ve türkü düzenlemeleriyle geniş bir seyirci kitlesine hitap ederek sanat çalışmalarına devam etmektedir.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI