Bugun...



Bodrum ve İstanbulluların balıkçısı Sait yaşamını yitirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesi ile İstanbul’da dünyaca ünlü isimlerin balıkçısı olarak bilinen balıkçı Sait Birtan Yılmaz 77 yaşında hayatını kaybetti. Yılmaz yerli ünlü sançtılar kadar Yalıkavak’taki restoranında Holywood yıldızlarını ağırlamıştı.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-06-2023 15:52:17 Tarih: 28-06-2023 15:05

Bodrum ve İstanbulluların balıkçısı Sait yaşamını yitirdi

Bodrum’un  Yalıkavak Mahallesi’nde  yarattığı "Sait" markası ile dünya çapında ün kazanan Sait Birtan Yılmaz (72), İstanbul'da yaşama veda etti.

 

PROFESYONEL FUTBOL OYNAMIŞTI

Yalıkavak'ta faaliyet gösteren ve hizmet kalitesi ile Bir Bodrum markası haline gelen "Sait Restorant"ın kurucusu Sait Birtan Yılmaz, İstanbul'da yaşama veda etti. 1951 Konya doğumlu olan ve gençliğinde Konyaspor ve Adanaspor’da profesyonel futbol oynayan Yılmaz, 1980'de evlenerek gittiği İsveç'ten, lokanta yönetimi ve mutfak eğitimi aldıktan sonra Türkiye'ye döndü. 

Dönüşünde İstanbul’da çocukluk hayali olan Le Chalet lokantasını işletti. 1992’de İstanbul’un karmaşasından kaçıp Bodrum’a yerleşti. 2000'de, Eşi Ferman Yılmaz’la birlikte Yalıkavak'ta adını verdiği Sait Balık Restaurant’ı açtı. Fark yaratan mutfağı, dekoru, servisi, güler yüzlü hizmetiyle kısa sürede Bodrum klasiği olmayı başardı. 

2014 yılında yarattığı markaya Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk'in kurucusu olduğu D.Ream (Doğuş Restaurant Entertainment and Management) yatırımcı ortak oldu. 2021 yılında bu çatı altında Galataport'ta bir dükkan daha açtı.

 

Yılmaz'ın cenazesinin Bodrum'a getirilerek Cuma günü düzenlenecek tören sonrası Yalıkavak'ta toprağa verileceği öğrenildi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada “Değerli Bodrumlular.. Bu mutlu bayram gününde çok acı bir haber almanın üzüntüsü içerisindeyim. Bodrum'da doğmuş en önemli markalardan biri olan ve balık restoranı konusunda elde ettiği büyük başarıların yanı sıra mütevaziliği ve beyefendiliği ile kalplerde taht kuran çok değerli dostumuz Sait Birtan'ı kaybettik. Çok, çok üzgünüz. Ailesinin ve dostlarının başı sağolsun, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.” Dedi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI