Bugun...



Bodrum’un yelkenci kadınları Akdeniz 100.yıl seferinden döndü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Tutkumm isimli 17 metrelik yelkenli teken ile Akdeniz’e açılan ve KKTC’ye giden “Deniz Tutkusu Seyirde” ekibi bugün akşam saatlerinde Bodrum’a döndü.Yelkenci kadınlar limanda çiçeklerle karşılandı.

facebook-paylas
Tarih: 12-09-2023 18:55

Bodrum’un yelkenci kadınları Akdeniz 100.yıl seferinden  döndü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde denize gönül veren yelken tutkunu kadınların 17 metrelik Tutkumm isimli yelkenli tekne ile 18 Ağustos günü Akdeniz’e yelken açarak  30 Ağustos Zafer Bayramı ile  1 Eylül Barış Günü’nü KKKTC’de  kutlayan kadınlar yaklaşık 1000 mil yol kat ettikten sonra bugün akşam saatlerinde Bodrum Limanı’na döndü.

Liman’da çiçiklerle karşılaşan kadın grubunun kaptanı Neşe Hasipek 26 gün seyir ile ilgili bilgi verdi. Hasipek “Bu seyrimizde rüzgar istediğimizden çok fazlaydı.  Bu sefer zorlu bir seyir oldu. Rüzgar vardı, dalga çok fazlaydı. 5-6 metre dalgalarla gittik geldik. Planladığımız zamanda geri döndük. Amacımız Cumhuriyet’mizin 100. Yılında Türk kadının başarısını yeteneğin gücünü, Atatürk’ün izinde olduğunu  göstermekti.Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk Kadınları 100. yıl Cumhuriyet seyirlerini gerçekleştirdik.  Cumhuriyeti ilan ederek Türk kadınını özgür kılan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e tüm denizlerimizde yelkenlerimizi açarak teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI