Bugun...



Bodrum’un ilk Mahalle Afet Gönüllüleri eğitimlerini tamamladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde oluşturulan Bodrum Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) büyük çaplı afetler ve afet öncesinde, meydana gelen olaylarda arama kurtarma çalışmalarına katılabilmek için düzenlenen eğitim çalışmalarını tamamladı.

facebook-paylas
Tarih: 08-02-2022 16:09

Bodrum’un ilk Mahalle Afet Gönüllüleri eğitimlerini tamamladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde oluşturulan Bodrum Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG)’ne katılan yeni üyeler için için büyük çaplı afetler ve afet öncesinde, meydana gelen olaylarda arama kurtarma çalışmaları eğitim çalışmaları düzenlendi. Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG AME/SAR) Genel Koordinatörü Hüseyin Karadayı ve İstanbul Temsilcisi, Dernek Eğitim Planlama Sorumlusu Nilüfer Kurt tarafından gerçekleştirilen 120 saat süren eğitimleri tamamlayan MAG AME Bodrum Ekibi eğitim sonrasında düzenlenen tören ile sertifikalarını aldı.

 

KAZAZADEYİ KURTARMA OPERASYONU YAPILDI

Bitez'de gerçekleştirilen programın son eğitimi olan, senaryo gereği bir kazazedeyi dere yatağından kurtararak yüksek açı kurtarma operasyonunu içeren Sel ve Su taşkınları eğitimini AFAD Ankara eğitim sorumluları, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Muğla il ve Bodrum İlçe temsilcileri ile çok sayıda vatandaş izledi.

 

 

GÖNÜLLÜ SAYISI HIZLA ARTIYOR

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Genel Koordinatör Hüseyin Karadayı yaptığı açıklamada “Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi kendi ilçesinde yada yakın bölgesindeki deprem, sel, yangın trafik, tren kazası, toprak kayması, bina çöküntüsü gibi afet ve acil durumlara ilk müdahale kapasitesini arttırmak amacı ile kurulmuştur. İhbarı aldığı andan itibaren ekibi ile birlikte en hızlı şekilde olay yerine ulaşır başta çevre güvenliği olmak üzere bilgi toplama ilk müdahale gibi çalışmaları gerçekleştirir. Her geçen gün Türkiye'de her ilde, her ilçede ve her mahallede eğitimli gönüllü sayılarımızı arttırarak, olası bir afet karşısında ilk müdahaleyi gerçekleştirebilecek ve büyük afetlerde bizler için önemli olan 72 saatlik kritik sürede gerekli ilk müdahaleyi gerçekleştirecek ve organize edebilecek afet gönüllü sayısını arttırıyoruz. Bodrum, tüm afetlere oldukça açık ve riskli konumda olmasından dolayı, ne kadar çok gönüllüye ulaşır, onların acil müdahale için eğitimlerini tamamlayabilirsek olası durumlarda hızla müdahale gerçekleştirebiliriz" Dedi.

Bodrum Şube Temsilcisi Agâh Oktay Ateş de Bodrum'un eksiklerinden biri olan mahalle örgütlenmeleri ile afetlerde en kısa sürede daha eğitimi bir gönüllü grubunun yardıma koşarak daha bilinçli olarak mahallesine yardım ulaşana kadar ilk hafif müdahaleyi gerçekleştireceğinin önemini vurguladı.

 

HER AN AFETE HAZIR HALE GELDİLER

Eğitimlerde yeni gönüllülere İple Erişim – Yüksek Açı  Kurtarma, Kentsel Arama Kurtarma (Tahkimat, Enkaz, Kuyu ), İlkyardım, Yangın, Afet Lojistiği, Stres Yönetimi Kriz Yönetimi ve afete Müdahalede Uluslararası Standartlar, Sel /Su Baskınları konularını içeren, 120 saatlik ileri düzey Arama Kurtarma eğitimi verildi.

Eğitimlerini tamamlayan gönüllüler: Ahmet Toyga İçözü, Agâh Oktay Ateş, Onur Atalay, Meltem Özkaya Depecik, Fatma Filiz, Figen Karadaş, Mustafa Ünlü, Hande Eker, Taha Melih Değirmenci, Ece Küçükkaya, Elif Yıldız Tığ.

MAG Bodrum ücretsiz eğitimlerine katılarak, siz de mahalle afet gönüllüsü olmak için ve detaylı bilgi almak için https://chat.whatsapp.com/GA3ICU7rgTWJsgXvnXaQdM linki ziyaret edebilirsiniz.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI