Bugun...



Bodrum’un cennet koyunda ormanlık ve doğal sit alanına otel yapmak isteyen Limak A.Ş.ye Bodrumlulardan büyük öfke “Limak Akbelen ormanlarını katletti, şimdi Bodrum kıyılarını yağmalayacak”

Cennet Gerenkuyu koyunda 49 yıllığına tahsis aldığı orman arazisi ve doğal sit arazisine otel yapmak isteyen Limak A.Ş.’ye köylüler, çevreciler ve Bodrumlar büyük tepki gösterdi. Bugün Kızılağaç Mahallesi'nde toplanan Bodrumlular otel inşaat ruhsatı için ÇED olumlu raporu almak isteyen Limak A.Ş.’nin Bodrum'da halkın kullanımına açık koyda yapmak istediği turistik tesis inşaatını yaptırmayacaklarını belirttiler.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-12-2023 16:23:40 Tarih: 24-12-2023 16:05

Bodrum’un cennet koyunda ormanlık ve doğal sit alanına otel yapmak isteyen Limak A.Ş.ye Bodrumlulardan büyük öfke “Limak Akbelen ormanlarını katletti, şimdi Bodrum kıyılarını yağmalayacak”

Avukat Remzi Kazmaz Limak A.Ş. Akbelen ormanlarını katletti, şimdi Bodrum'un Cennet koyunda sahili ve kıyıları yağmalayacak buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

 

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Cennet Gerenkuyu  koyunda  49 yıllığına tahsis aldığı orman arazisi ve  doğal sit arazisine otel yapmak isteyen Limak A.Ş.’ye köylüler, çevreciler ve Bodrumlar büyük tepki gösterdi. Bugün Kızılağaç Mahallesi'nde toplanan Bodrumlular otel inşaat ruhsatı için ÇED olumlu raporu almak isteyen Limak A.Ş.’nin Bodrum'da halkın kullanımına açık koyda yapmak istediği turistik tesis inşaatını yaptırmayacaklarını belirttiler.  

Bodrum'un Kızılağaç Mahallesi'ne bağlı Cennet Gerenkuyu koyunda 49 yıllığına 36.000 metrekarelik orman ve doğal sit alanını satın alan ve 214 yataklı lüks ,otel yapmak isteyen Limak A.Ş ‘ye tepki gösteren Bodrumlular, köylüler, çevre örgütleri ve sivil toplum örgütleri bugün öğle saatlerinde Kızılağaç pazar yerinde toplantı yaptı. Köylülerin avukatı Remzi Kazmaz, Kızılağaç koruma ve güzelleştirme Derneği başkanı Durmuş Uçar ve Kızılağaç mahalle muhtarı Mehmet Kızılağaç öncülüğünde düzenlenen toplantıya Yaklaşık 300 kişi katıldı.

 

 

ORMANLIK VE DOĞAL SİT ALANINA 214 ODALI LÜKS OTEL YAPACAK

Kızılağaç Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Durmuş Uçar açıklamasında şunları söyledi:

“Limak, Bodrum'un Kızılağaç köyü sahili için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yaptığı ihalede 49 yıllığına tahsis hakkı kazandığı alanda 214 odalı otel yapacak. Bakanlık, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Kızılağaç Mahallesi Gerenkuyu mevkiinde inşa etmek istediği otel ile ilgili çevre etki değerlendirme (ÇED) süreci başlattı.Proje tanıtım dosyasına göre şirket 36 bin metrekare alana yapacağı otel, restaurant, havuz, sauna ve diğer tesislerle ilgili yapılacak inşaat orman ve sit alanı içinde kalıyor.Aydın Denizli Muğla Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planına göre orman alanında kalan proje sahası aynı zamanda Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ile doğal sit gösteriminde yer alıyor. ‘Önce zeytinliklerimizin üzerinde oldu topraklarda maden var dediler maden ocakları açmak istediler, köylüler izin vermedi. Avukatımız Remzi Kazmaz ile açtığımız davayı kazandık. Şimdi de koruma altında bulunan orman ve sit alanlarımız üzerinde oteller açarak sahillerimizi kıyılarımızı yağmalıyorlar. Tuirsitk tesis yatırımına değil kamunun halkın malının yağmalanmasına kıyıların rant uğruna talan edilmesine karşıyız. Biz Kızılağaç Çevre Derneği olarak ÇED raporunun iptali için dava açacağız. Limak şirketinin Akbelen'de yaptıklarını çok iyi biliyoruz.  Doğa ve çevre düşmanı bu şirkete Kızılağaç'ta müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

 

 

BURADA YAŞAYAN KÖYLÜLERE HALKA BİRŞEY SORULMUYOR

Bölgede yaşayan köylüler bu gelişmeler karşısında şaşkın ve öfkeli olduğun belirten Kızılağaç köyü muhtarı Mehmet Kızılağaç ise ‘’Hiç kimse bize bir şey sormuyor köylülerin denizde tek girebileceği bu alanlar lüks pahalı otellere veriliyor, peşkeş çekiliyor. Biz yıllardır bu topraklarda yaşıyoruz. Son zamanlarda Bodrum'da yaşanan çevre Doğa katkılarından artık yaşam alanlarımızda nasibini almakta. Turistik tesis yatırımına karşı değiliz ancak halkın kamunun kullanımına açık koylar sahiller peşkeş çekilmesin yağmalanmasın orman ve doğal sit alanı betona dönmesin’’ Dedi.

 

 

AKBELEN ORMANLARINI KATLEDEN LİMAK ŞİMDİ BODRUM KIYILARINI YAĞMALAYACAK, İZİN VERMEYECEĞİZ

Köylülerin avukatı Remzi Kazmaz ‘’ÇED sürecinin başladığını biliyoruz, bölgede sit alanı, ormanlık kıyılar ve sahillerin halkın kullanımına açık olduğu anayasamızda çok açık. Bölge Turizm ve Kültür Koruma ve Gelişim bölgesinde olduğundan yapılacak devasa tesislere göre değil, Kızılağaç halkanın yaşam alanları. ÇED raporunun olumsuz olacağına inanıyoruz ama adı geçen şirketi de yakından tanıyoruz. Cennet koyunda Cengiz İnşaat cenneti cehenneme çevirirken Bodrum'un en bakir koylarını da Limak İnşaat hukuk yoluyla yağmalıyor. Akbelen ormanlarını katleden Limak Bodrum kıyılarını yağmalamak için harekete geçti. RES’lere karşı nasıl mücadele verip kazandıysak bu mücadeleyi de kazanacağız. Bodrum halkı ve Kızılağaç köylüleri yaşam alanlarını savunacak. Sahiller halkımızındır, kıyılarımız yağmalanamaz. Gelin hep birlikte karşı duralım.’’ diyor.

 

BÜYÜK ÇAPLI EYLEMLER YAPILACAK

Kazmaz Limak A.Ş.’nin almak istediği ÇED olumlu raporuna yakından takip edeceklerini belirterek, gerekirse adı geçen koyda büyük çaplı eylemler yapacaklarını belirtti.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI