Bugun...



Bodrum Uluslararası Tiyatro Festivali renkli etkinliklerle devam ediyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali (BOTİF), Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının katıldığı renkli sanat ve kültür etkinlikleri ile devam ediyor. Zorunlu göçü konu alan Ashura isimli oyun ise sanatseverleri büyüledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-11-2023 12:24:21 Tarih: 06-11-2023 12:19

Bodrum Uluslararası Tiyatro Festivali renkli etkinliklerle devam ediyor

OKUL GEMİSİ’NDE BALIKÇININ ESERLERİ OKUNDU

Festivalin yüzen sahnesi 40 metre uzunluğundaki STS Bodrum Okul Gemisi’nde   Halikarnas Balıkçısı’nın ölümünün 50. yılında ünlü yazarın “Mavi Sürgün”üyle gün batımına yelkenlerini açıldı. Müzisyen Jehan Barbur’un ev sahipliğinde bir hafta boyunca devam edecek okuma tiyatrosunun ilk gününde Mustafa Alabora ve Deniz Çakır, “Mavi Sürgün”den bölümler okudu, Barbur da muhteşem sesiyle gün batımına eşlik etti.

 

ASHURA SANATSEVERLERİ BÜYÜLEDİ

Festivalin ikinci gösteriminde MomoAct’ın “Ashura” adlı oyunun sergilendi. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi’nde sergilenen, konsept ve kurgusu Mustafa Avkıran’ın, koreografisi Övül Avkıran’ın imzasını taşıyan ve ikilinin birlikte yönettiği, 2004’ten bu yana sayısız festivale konuk olan, müzik-tiyatro gösterisi üç semavi dine ait şarkılardan oluşan metniyle zorunlu göç, kimlik, aidiyet, dil, dilsizlik gibi kavramları gözler önüne sergiledi Oyun sonunda sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı.

 

Festival, 7 Kasım’da “Gelin Tanış Olalım” oyunu, 8 Kasım’da Sema Moritz’in “Efsane Hanımlar" konseri, 10 Kasım’da ise “Şarkıların Cumhuriyeti” başlıklı ücretsiz konserle devam edecek.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI