Bugun...



Bodrum Uluslararası Tiyatro Festivali Deli Dumrul ile başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ilk kez düzenlenen Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali'nin açılış Deli Dumrul isimli oyun ile başladı. Festivalin organizatörü oyuncu Övül Avkıran ”Bodrum artık yılın 12 ayı yaşayan bir turizm kenti. Bodrum’un her şeyi vardı, tiyatro festivali yoktu, bunu gerçekleştirdik” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 04-11-2023 11:01

Bodrum Uluslararası Tiyatro Festivali Deli Dumrul ile başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Uluslar arası Tiyatro Festivali Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde sergilenen Deli Dumrul isimli oyun ile başladı. 3-16 Kasım tarihleri arasında devam edecek ve "Başka Bir Bodrum Mümkün!" sloganıyla başlayan festival, İzmir Şehir Tiyatrosunun oynadığı “Deli Dumrul” oyunu ile perdesini açtı.Festivalin açılış oyununu aralarında Festivalini Mustafa Alabora, Derya Alabora, Deniz Çakır, Esra Akkaya, Kaya Akkaya, Kaan Çakır, Gülbin Yeşil, Renan Bilek, Aslı Kobanbay, Kerem Kobanbay, Yonca Şahinbaş, Koray Şahinbaş, Berna Laçin ve Mustafa Avkıran gibi farklı tiyatro, dizi ve sinema oyuncuları gibi sanatsever izledi.

 

BODRUM’UN HERŞEYİ VARDI TİYATRO FESTİVALİ YOKTU

Oyun öncesinde açıklama yapan festivalin organizatörlerinden Övül Avkıran “Garajistanbul’u açarken “Zamanı geldi” demiştik. Şimdi artık, 12 ay yaşayan, büyük göç alan Bodrum’un da “Zamanı geldi” diye düşündük. Biz pandemide kendimize aldığımız büyük bir arazide küçük bir ev yaparak, Avrupa’da yaşadığımız, katıldığımız festival örneklerini referans alarak hayaller kurarken, Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras’ın sorusu üzerine yazar Mine Söğüt’ün “Bodrum'un pek çok şeyi var ama tiyatro festivali yok ve bunu yapacak çift de Bodrum'da yaşıyor,” demesi ve ardından Senem ve Ümit Çetin çiftinin teklifi bize getirmesiyle süreç başlamış oldu.” Dedi.

 

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Festivalin açılışında oyuncu Mustafa Avkıran, tiyatro eleştirmeni Seçkin Selvi, ünlü oyuncu yönetmen Haldun Dormen, Dikmen Gürün, “Deli Dumrul” oyununun yönetmeni Yücel Erten’e tiyatroya olan emeklerinden dolayı teşekkür plaketi verdiler. Haldun Dormen’in ödülünü kendisi gelmediği için Mustafa Alabora aldı.

Yücel Erten’in yönettiği ‘Deli Dumrul’ Bodrum seyircisine, güzel anlar yaşattı. Ulusal ve uluslararası yarışmalardan 8 ödüle layık görülen Deli Dumrul, Bodrumlu tiyatro severler ayakta alkışladı.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI