Bugun...



Bodrum Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonu toplandı alınan kararlar açıklandı

Bodrum Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonu olarak olağan toplantısı yapıldı. Toplantıda alınan kararlar açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 16-11-2022 19:17

Bodrum Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonu toplandı alınan kararlar açıklandı

 15 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen toplantıya  Fethiye Kızak, Ada Köse, Hülya Gümüşel, Nurgül Tarım, Ayşe İskenker, Figan Erozan, Füsun Doğan, Zeynep Dinçer katıldı.

Toplantının gündem başlıkları ve alınan kararlar aşağıdaki şekilde açıklandı.

1) 19 Kasım’a yaklaşırken Bodrum Belediyesi katkılarıyla komisyonumuz tarafından organize edilen Heredot Kültür Merkezinde Saat 16:00’da gösterimi yapılacak olan, gazeteci, yazar, kadın hakları savunucusu Nezihe Muhiddin'in hayatını konu edinen belgesel ile ilgili son hazırlıklar değerlendirilmiştir. Gösterim sonrası film yönetmeni Ümran Safter ile kısa bir söyleşi gerçekleştirilecektir.

 

2) 17-19 Kasım 2022 tarihleri arasında Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı Protokolü İmzalayan Belediyeler Çalıştayı’na Bodrum Belediyesi iyi örnek uygulaması olarak davet edilmiştir. 2019 yılından bugüne kadar Bodrum Belediyesi'nin kadın politikaları konusunda yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiklerine dair Çalıştay için Fethiye Kızak tarafından hazırlanan sunum konusunda bilgi aktarılmıştır.

 

 

3- Aylık yayınlanan Belediye Bülteni Halikarnas Gazetesindeki sayfamız Bodrum’un Kadın Sesi, Kasım Ayı Bülteninde ilk kez yer almıştır. Gazete dijital ortamda da hazırlanmıştır. https://bodrum.bel.tr/upload/halikarnas/kasim-2022.pdf (Sayfa-14) adresinden ulaşabilirsiniz.

 

4- Bodrum Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonu olarak düzenlediğimiz kadın buluşmalarının dördüncüsü 28 Kasım 2022 Pazartesi günü gerçekleştirilecektir. Toplantıya ilişkin detaylar belirlenmiş olup, planlama yapılmıştır.

Bodrum Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonu Bodrum’da eşitlikçi, şiddetsiz ve ayrımcılık üretmeyen bir kent olabilmesi doğrultusunda, belediye hizmetlerinin toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifinde yeni bir yaklaşım ile oluşturulması, yaygınlaşması, uygulanması ve sürdürebilirliği için çalışmalarına devam etmektedir.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI