Bugun...



Bodrum plajlarında piknik yapmak sahilde oturmak yasaklandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde her gün tıklım tıklım dolan sahillerde İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla piknik yapmak, oturmak ve güneşlenmek yasaklandı. Dün akşam saatlerine kadar piknik yapıp denize girenlere polis ve bekçiler uyarıda bulundu ve bugün sabahtan itibaren şehir merkezindeki sahille fotoğraflarda görüldü gibi sessizliğe büründü.

facebook-paylas
Tarih: 27-02-2021 19:07

Bodrum plajlarında piknik yapmak sahilde oturmak yasaklandı

Kurul kararı gereğince sahil bantları, park, mesire ve ören yerleri ile piknik alanlarında sandalye veya oturarak piknik yapma faaliyetleri yasaklandı. Kararın ardından sahil kenarlarına bant çekilerek uyarı yazısı asıldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde özellikle şehir merkezindeki sahillerde ve plajlarda  pandemi döneminde devam eden piknik, güneşlenme, oturma ve denize girme,  İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararı gereğince yasaklandı. Perşembe günü öğle saatlerinde tıklım tıklım olan Kumbahçe ve Paşatarlası sahillerine giden bekçi ve polis ekipleri vatandaş ve işletmelere uyarılarda bulunarak sahilden uzaklaştırdı.

 

 

Bazı vatandaş ve işletme sahiplerinin “Nerede nefes alacağız nerede dinleneceğiz” diyerek tepki gösterdiği ve tartışmalar yaşandığı görüldü.

Bu sabahtan itibaren boşaltılan Bodrum sahillerine emniyet güçleri uyarı levhaları ve girişin yasak olduğunu belirten üzeri yazılı şeritler çekti.

Bazı vatandaşlar kararı normal karşılarken bazıları tepki gösterdi. Evli ve iki çocuk annesi emekli öğretmen Neriman Gülince “Zaten insanlar evlerinde bunaldı, devletin aldığı kararlara saygı duyuyoruz ancak sahilde mesafeler korunarak oturmak niye yasak. Caddede mi oturacağız, ayrıca bu kurallara ülkemizin her yerinde aynı şekilde uyuluyor mu? Birçok il kongre ve toplantılarda buna uyulmadığını görüyoruz. Dolayısı ile sahillerde ve plajlarda belki sınırlandırma getirilebilir ama tamamen yasaklamanın çok doğru olmadığını düşünüyorum” dedi.

Dün dolu olan Bodrum sahillerinin bu sabahtan itibaren tamamen boş olduğu görüldü.

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI