Bugun...



Bodrum Oda Orkestrası Pandemi sonrası “Mevsimler” ile geri dönüyor


facebook-paylas
Tarih: 23-09-2021 14:26

Bodrum Oda Orkestrası Pandemi sonrası “Mevsimler” ile geri dönüyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sanatçı Numan Pekdemir’ in öncülüğünde kurulan bodrum Oda Orkestrası Pandemi sonrası ilk konserinde ünlü isimlerle sahne alacak. Orkestranın kurucusu  sanatçı Numan Pekdemir “Vivaldi akşamı olarak ta değerlendirdiğimiz bu konser yanan ormanlarımıza adanmıştır. Ormanlarımızla birlikte maalesef insanlarımızı da kaybettik. Bu yangınlarda ormanın esas sahibi olan canlar da öldü. Üzgünüz. Önümüzdeki Yaz döneminde Bodrum Kalesin de yapacağımız bir konserin gelirini Bodrumda yeniden düzenlenecek bir orman alanı için kullanmak istiyoruz” diye konuştu. Muğla’nın Bodrum ilçesinde sanatçı Numan Pekdemir’in öncülüğünde kurulan ve pandemi nedeniyle konserlerine uzun bir ara vermek zorunda kalan Bodrum Oda Orkestrası 2 Ekim 2021 Cumartesi günü sanatseverlerle buluşacak.

 

ORKESTRAYI ÜNLÜ ŞEF GÜRER AYKAL YÖNETECEK

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Bodrum Herodot Kültür Merkezi’nde verilecek konseri ünlü şef ve devlet sanatçısı Gürer Aykal yönetecek. Mandolin sanatçısı ve aynı zamanda tıp doktoru olan Bülent Yazıcı ve keman sanatçısı Cihat Aşkın da solist olarak bu konserde yer alacak. Konserde Albinoni’niden Adagio,Vivaldi Mandolin Konçertosu ve Mevsimler seslendirilecek. İçişleri Bakanlığı’ nın genelgesi doğrultusunda, Herodot Kültür Merkezinin koltukları % 50 boş bırakılarak konserin gerçekleştirileceği ayrıca Pandemi nedeniyle Kültür Merkezi girişinde kontroller yapılacak aşı ve PCR testleri yapılmayanlar salona alınmayacak.

 

 

BODRUM SENFONİ ORKESTRASI’NIN TEMELLERİNİ ATIYORUZ

 

Konserin Sanat Koordinatörü ve Kontrbas sanatçısı Numan Pekdemir’in yaptığı açıklamada “Bodrum Oda Orkestrası’nın amaç ve hedeflerinden biri de Bodrum’a yerleşik olarak kurulmasının gerekli olduğuna inandığımız ‘Bodrum Senfoni Orkestrası’nın temelini oluşturmaktır. Bodrum Belediyesi’nin son zamanlarda bu alanda yaptığı çalışmalar takdir edilmekle birlikte, bu girişimlerin sonucu Bodrumlular ve sanat kamuoyu tarafından heyecanla beklenmektedir. Vivaldi akşamı olarak ta değerlendirdiğimiz bu konser yanan ormanlarımıza adanmıştır. Ormanlarımızla birlikte maalesef insanlarımızı da kaybettik. Bu yangınlarda ormanın esas sahibi olan canlar da öldü. Üzgünüz. Önümüzdeki Yaz döneminde Bodrum Kalesin de yapacağımız bir konserin gelirini Bodrumda yeniden düzenlenecek bir orman alanı için kullanmak istiyoruz.Umarım ükemiz bir daha böyle durumlarla karşılaşmaz’ diye konuştu.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI