Bugun...



Bodrum Mandalin Haftası renkli görüntülerle sona erdi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Bodrum Mandalina Haftası etkinliklerinin son gününde mandalina kortej yürüyüşü ve mandalina hasadı gerçekleştirildi, renkli görüntüler ortaya çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 24-12-2023 13:11

Bodrum Mandalin Haftası renkli görüntülerle sona erdi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Bitez Mahalle Muhtarlığı ve Bodrum Belediyesi ile 18 - 24 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Bodrum Mandalin Haftası’nın son gününde Bitez Mahallesi köy içinde Yeşilden Turuncuya Yolculuk Kortej Yürüyüşü ve mandalina hasadı yapıldı. Etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras, Bitez Mahalle Muhtarı Seda Özgüçlü, mandalina üreticileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Kortej yürüyüşüne kasalarla mandalina taşıyan devede katıldı.

Kortej yürüyüşü Bitezli mandalina üreticisi 74 yaşındaki Ahmet Efe'nin bahçesinde son buldu.

 

 

MANDALİNA HASADI YAPILDI

Üretici  Ahmet Efe'nin 200 ağacının bulunduğu mandalina bahçesinde mandalina hasatı gerçekleştirildi . Toplanan mandalinalar kasalara dolduruldu, temsili olarak onlarca yıl önce olduğu gibi develere yüklendi.

 

 

MANDALİNA ÜRETİCİSİ ZORDA

Ahmet Efe bahçesinde yaptığı açıklamada “Burada 200 tane mandalina ağacım var babamdan kalma üreticiliği devam ettiriyorum, buradaki ağaçların tamamını tohumdan fidandan yetiştirdim, bunlar benim evladım. Mandalina üreticisi zor durumda çünkü çarşıda pazarda 30-40 TL. olan mandalinayı buradan 2-5 TL. arasında satmak zorunda kalıyoruz. Mandalina üreticisinden direnecek güç kalmadı. Ayrıca bu Bodrum mandalinasıdır, kokusu ve tadı başkadır, başka bir yerdede yetişmez” diye konuştu.

Bitez köy içinde mandalina üreticileri standlar kurdu.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI