Bugun...



Bodrum Kitap Günleri “Doğayı Okumak” teması ile başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Bodrum kitap Günleri”nin teması Doğayı Okumak olarak belirlendi.

facebook-paylas
Tarih: 27-01-2024 18:51

Bodrum Kitap Günleri “Doğayı Okumak” teması ile başladı

Açılış konuşmasını yapan ünlü edebiyatçı yazar Latife Tekin “Kitap günlerinin temasını doğayı okumak olarak belirledik,  biliyorsunuz Bodrum çok hızlı betonlaşıyor Bodrum'da çok fazla ruhsat veriliyor, burada birde RES; GES  tehdidi var. Bölgemizdeki ormanlar maden tehdidi altında, doğaya dair çok büyük bir saldırı var sadece Muğla'da değil ülkemizin her tarafında bu saldırı sürüyor. Biz de kitap günlerinde Doğayı Okumak temasıyla bir duyarlılık oluşturmak ve bu saldırıların önlenmesini istedik” diye konuştu.

 

Bodrum Belediyesi ve Gümüşlük Akademisi Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “Bodrum Kitap Günleri” nin açılışı bugün Herodot Kültür Merkezi’nde yapıldı.27 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında düzenlenen kitap günlerine 40 yayınevi ile onlarca yazarın kitapları yer aldı.

Bodrum Kitap Günleri’nin açılış konuşmasını yapan Gümüşlük Akademisi Vakfı Başkanı, edebiyatçı yazar Latife Tekin’in sözleri kitapseverler tarafından dakikalarca alkışlandı.

BODRUM BETONLAŞMANIN VE MADENLERİN TEHDİTİ ALTINDA

Tekin konuşmasında “Kitap Günleri’nin  bu yılki temasını Doğayı Okumak olarak belirledik.  Bodrum'un çok çekici ve baş döndürücü güzellikte bir doğası var ama bu  özelliğini kaybetmeye gittikçe betonlaşmaya başladı. Ülkemizin çok önemli ve cennet bir köşesindeyiz ancak ormanlarımız madenlerin tehdidi altında bölgede çok fazla maden ruhsatı verilmiş durumda Ayrıca RES ve GES’lerde aynı sorunu teşkil ediyor.  Biz de bu kitap günlerinde hem duyarlılık oluşturmak hem de elimizde kalan doğayı nasıl koruruz hem edebiyatçı hem okur hem Bodrumlu olarak bunları konuşmak istiyoruz Bu nedenle bu kitap günlerinin temasını doğayı korumak olarak belirledik” diye konuştu.

Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Emel Çakaloğlu,“Bir toplum kültürle, sanatla ve edebiyatla şekillenir. Bodrum Belediyesi olarak bizler de bu değerli etkinliklerle kentimizin var olan kültürel potansiyeline katkı sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Bodrum Kitap Günleri’nde ekolojik duyarlılık yaratmak amacıyla “Doğayı Okumak” temasıyla gerçekleşecek etkinliklerde söyleşiler, belgeseller, tiyatro ve kitap okumayı teşvik edecek kampanyalar düzenlenecek.

Yazar Latife Tekin’nin yanı sıra Nazlı Eray, Şükrü Erbaş, Pelin Batu, Ayşe Kulin, Yekta Kopan, Buket Uzuner, Zeynep Oral ve daha pek çok yazar ve şairin katılacağı etkinlikler düzenlenecek

                        




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI