Bugun...



Bodrum Hamsi Festivali’nde Karadeniz rüzgarı esti

Bodrum'da bugün düzenlenen 6. Hamsi Festivali’nde Karadeniz rüzgarı esti. 3 ton hamsinin 3 saatte bittiği festivale katılanlar bol bol horon tepti, halay çekti.

facebook-paylas
Tarih: 23-01-2022 15:51

Bodrum Hamsi Festivali’nde Karadeniz rüzgarı esti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bugün İskele Meydanı’nda düzenlenen 6. Bodrum Hamsi Festivali’ne soğuk havaya rağmen ilgi büyük oldu.

 

3 TON HAMSİ KISA SÜREDE BİTTİ

Bodrum, Milas, Yatağan ve Muğla merkezde yaşayan yüzlerce Karadenizlinin katıldığı festivalde 3 ton hamsi ücretsiz dağıtıldı. Hamsi almak için vatandaşların yaklaşık 300 metre kuyruklar oluştuğu festivalde 3 ton hamsi üç saatte bitti. Onlarca kadının tavalarda hamsi pişirerek ücretsiz ikram ettiği festivalde Trabzon, Samsun, Ordu, Artvin, Rize  ve Giresun’dan gelen yöresi yiyecek ve giyecek ürünlerini satan esnaf stand açtı.

 

 

EGE VE KARADENİZ’İN KAYNAŞTIĞI FESTİVAL

Dernek üyesi evli ve üç çocuk annesi 58 yaşındaki Sabiha Kural yaptığı açıklamada “Bende bugün kadınlarımız ile birlikte hamsi pişirip dağıttım. Memleketimizden yüzlerce uzaktayız ama burada Bodrumlu kardeşlerimiz ile el ele gönül gönüle bir kültürü yaşatmanın tanıtmanın heyecanını yaşıyoruz. Ege ve Karadeniz insanını bir araya getirdik” diye konuştu.

 

 

YEŞİM CİVELEK İLE HORON TEPİP HALAY ÇEKTİLER

Karadenizli ünlü müzisyen Yeşim Civelek sahneye yöresel kıyafetlerle çıktı. Civelek’in türkü ve şarkıları ile horonlar tepildi, halaylar çekildi. Festivalde ayrıca  Süleyman Gülten Tulum’u ile çaldığı Karadeniz ezgileri ile renk kattı. Halk oyunları ekibi Karadeniz ve Ege yöresi oyunlarını sergiledi.

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI