Bugun...



Bodrum denizcilerinin acı günü. Saffet Kaptan yaşamını yitirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan 33 yıllık feribot kaptanı Saffet Gören’in yaşamını yitirmesi ilçedeki turizm ve denizcilik sektöründe büyük üzüntü yarattı.

facebook-paylas
Güncelleme: 23-12-2021 15:03:28 Tarih: 23-12-2021 14:16

Bodrum denizcilerinin acı günü. Saffet Kaptan yaşamını yitirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Bodrum Feribot İşletmeleri A.Ş. ‘de yaklaşık 33 yıldır feribot kaptanlığı yaparak ilçeye komşu İstanköy (Kos), Leros ve Datça’ya giden Fahri Kaptan feribotlarının kaptanlığını yapan evli ve iki çocuk babası 56 yaşındaki Saffet Gören yaklaşık iki yıldır gördüğü kanser ve çoklu organ yetmezliği sürecinde yaşamını yitirdi.

 

ÖMRÜ İNSANLARA YARDIM ETMEKLE GEÇTİ

Bodrum Feribot İşletmeleri Genel Müdürü Metin Önder  yaptığı açıklamada “Saffet kaptanımız Bodrum’da iz bırakan denizcilerimizdendi. Ömrü denizlerde ve deniz ile işi olanlara yardım etmekle geçti. İlaç gerekli olduğu zaman bile Yunanistan adalarından geçmişte buzluk içerisinde buradaki hastalara ilaç getiriyordu. Denizcilik sektörü çok değerli bir insanını kaybetti. Bodrum Feribot ailesi ve Bodrumlu denizciler olarak çok üzgünüz” dedi.

 

 

CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ise “Saffet Kaptan Bodrum’un en iyi en usta denizcilerindendi. Yunanistan adalarına yaptığı seferlerle Türk Yunan ilişkilerinin gelişmesinde de önemli rol oynadı. Ne yazıkki denizde verdiği yılların mücadelesini karada kaybetti, amansız hastalığa yenildi. Böyle değerli denizciler kolay kazanılmıyor. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

Kaptan Saffet’in cenazesi topraga verilmek üzere memleketi Amasra ilinin Bartın ilçesine bağlı Bozköy’e gönderildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI