Bugun...



Bodrum’da yanan alanlar moloz ve çöplük oldu

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Dereköy ve Yaka mahallelerinden gelen moloz ve inşaat artıklarının döküldüğü ihbarları üzerine, incelemelerde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 17-02-2022 12:18

Bodrum’da yanan alanlar moloz ve çöplük oldu

Gelişigüzel alanlara moloz ve inşaat artıklarını döken firmaların belirlenip en üst seviyeden ceza kesileceğini belirten Ahmet Aras, kolluk kuvvetleriyle de iletişime geçerek konu hakkında bilgi verdi.

 

Aras: “Suç duyurusunda bulunacağım”

Dereköy Mahallesi Kavakderesi Mevkii’nde açıklamalarda bulunan Aras, “Bu bölge özellikle Turgutreis, Dereköy, Gümüşlük, Yaka ve Gürece arasında doğal karakterini koruyan bir bölge. Ancak maalesef Bodrum’a yakışmayan insanlar ve firmalar tüm hafriyatlarını buraya dökerek bu güzelim doğa parçasını mahvetmişler. Biz belediye olarak üzerimize düşen ne gerekiyorsa yapacağız ve gereken bütün yasal süreci işleteceğiz.  Kaymakamlığımız ve İl Çevre Müdürlüğümüz de gerekli işlemleri başlatacak. Ayrıca ben, Cumhuriyet Savcılığına bu vatandaşlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım.” diye konuştu.

 

 

Arazi Alımlarına Yönelik Uyarı

Büyük tarım arazilerinin ve imarsız arazilerin alınması ve bölünerek satılmasına yönelik uygulamalar yapan kişiler olduğuna dikkat çeken Aras şunları söyledi:

“Buraları kendi kafalarına göre beşer yüz metrekare bölüp vatandaşlara satıyorlar ve onları kandırıyorlar. Daha sonra bu gariban vatandaşlar buralara ev yapmaya çalışıyorlar. Bu Yaka’da, Dereköy’de, İslamhaneleri’nde var. Biz bunları yakaladığımız anda gerekli işlemleri yapıyoruz. Aynı zamanda bu dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Ben, burada vatandaşlara sesleniyorum, sakın bunlara kanmayın. Tapusuz bir yeri alamazsınız ve inşaat yapamazsınız. Saf ve temiz duygularla belki kendinize bir yuva yapmaya çalışıyorsunuz ama bu imkânsız. Elbet kanun, hukuk, devlet burayı bulur ve ortadan kaldırırız. Bu türden yapılan uygulamaları da kamuoyuna duyuruyorum. Böyle büyük arazileri alıp beşer yüz metrekare bölüp de gariban vatandaşlara satan dolandırıcılar hesabını verecekler.”




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI