Bugun...



BODRUM'DA TABLO GİBİ GÜNBATIMI MANZARASI

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Ege Denizi üzerinde batan güneşin akşam saatlerinde yarattığı güzelliği görmek isteyenler sahillere akın ediyor. Profesyonel fotoğrafçıların doğal stüdyo olarak kullandığı manzara sonbaharın tüm güzelliklerini ortaya koyuyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 16-11-2021 19:24:23 Tarih: 16-11-2021 19:17

BODRUM'DA TABLO GİBİ GÜNBATIMI MANZARASI

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ekim ve kasım aylarında Ege Denizi üzerinde batan güneşin yarattığı tobla gibi güzellik görenleri hayran bırakıyor. Bugünlerde 16.45-18.00 saatleri arasında güneşin battığı sırada ortaya çıkan güzellik yerli ve yabancı turistleri hayran bırakırken amatör ve profesyonel fotoğrafçılarda bu manzarayı fotoğraflamak üzere ilçenin Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak ve Kadıkalesi Mahalleri’ne akın ediyor.

 

 

TÜRKİYE’NİN BATI UCUNDA GÜNEŞ BÖYLE BATIYOR

Türkiye’nin batıdaki en son noktası olan Turgutreis Mahallesi karşısındaki Çatal Ada, Topan ada ve Kiremit adası üzerinden batan güneşin deniz üzerinde yarattığı kızıllık ve doğal manzara başta balık avlamak için sahillere akın eden amatör balıkçılar ile yürüyüşe çıkanları hayran bırakıyor. Doğaseverler ve manzara tutkunları aynı anda İstanköy (Kos), Leros, Kilimli (Kalimnos), Kalalimnos, Bulamaç (Farmakonisi), Çavuş Adası, Çelebi Adası, Eşek Adası (Agathonisi), Kara Ada, ve Datça Knidos Burnu’na görmenin keyfini yaşıyor.

 

 

BU GÜZELLİĞİ HİÇ BİR YERDE BULAMAZSINIZ

Bodrum’un Gümüşlük Mahallesi’nde yaşayan fotoğraf sanatçısı İbrahim Hakkı Zırh “Bodrum yılın 12 ayı çok güzel ve yaşanacak bir yer. Özellikle sonbahar aylarında Türkiye’nin en batı ucunda güneşin bir batımı bir başka güzel oluyor. Ege Denizi’nde adaların üzerinde batan güneşin yarattığı manzarayı başka hiçbir yerde bulamazsınız. Bu manzarayı izlemek için hafta sonlarında fotoğraf tutkunları ve doğaseverler ilçeye turlar düzenlemeye başladı” diye konuştu.

 

FOTOĞRAFLAR: YAŞAR ANTER / ANTERHABER

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI