Bugun...



Bodrum’da su hattı yine patladı evler su altında kaldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde DSİ’nin 7 yıl önce yaptığı su hattı 2000 kezin üzerinde patladı. Bu sabah saatlerinde caddenin ortasında patlayan su hattına bomba düşmüş gibi oldu. Evler su altında kaldı. CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “Kullanılmaması gereken malzeme ile su hattı döşemişler şu ana kadarımız zararımız 40 milyon TL.nin üzerinde 5 milyon metreküp su boşa aktı” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 03-03-2021 11:24

Bodrum’da su hattı yine patladı evler su altında kaldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde DSİ tarafından 7 yıl önce yapılan içme suyu isale hattı bugün Bitez Mahallesi’ndeki Oyder Caddesi’nin tam ortasında patladı. Patlamanın etkisi ile cadde ortadan ikiye bölündü 3 metrelik dev çukur oluştu. Caddeden akan tonlarca su mahalledeki bahçelere ve evlerin içine kadar girdi.

 

 

GÜNEŞLİ HAVADA SEL SULARI İLE UYANDILAR

 

Sabah saatlerinde su sesiyle uyandıklarını belirten evli ve iki çocuk annesi Neriman Çemen (45) Sel suları gibi evin içine çamurlu  sular girince korktuk, pencereden baktım hava güneşli ve güzel, sonradan su hattının yine patladığını anladım,  çünkü Bitez’de şu ana kadar en az otuz kez su hattı patladı, eşyalarımız üç ayda bir suyun içinde kalıyor” diye konuştu.

 

 

HAT YENİDEN YAPILMALI

 

Yaklaşık yarım saat sürede tonlarca su boşa aktı. MUSKİ (Muğla Büyükşehir Belediyesi Sular İdaresi İşletmesi)müdahalesi ile mahalleye verilen su kesildi. Caddenin ortasında bomba düşmüş görüntü ortaya çıktı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün “Son üç dört ıyl içerisinde su hattı 2 binin üzerinde patladı, bize maliyeti bugüne kadar 40 milyon TL. yi geçti. Ayrıca 5 milyon metreküp su boşa aktı. Bu konu ile ilgili mahkemeye müracaat ettik, mahkeme bizi haklı buldu, sorumluluğumuz olmadığını kabul etti. Ancak bu çözüm değil. Bodrum’da su hattına çelik boru döşeyecekleri yerde plastik ve fberglas boru döşemişler , çürüdükçe basınca dayanmıyor, bu ayıbı devletin temizlemesi gerek, hat yeniden yapılmalı” dedi.

 




Editör: Selin Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI