Bugun...



Bodrum’da sanata ilgi salgını unutturdu: Antika fuarını 2 saatte 3 bin kişi ziyaret etti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün açılışı yapılan sanat ve antika fuarını iki saatte yaklaşık 3 bin kişi gezdi. Fuarda maske ve mesafe kurallarına uyulmadığı görüldü bazı vatandaşlar tedirgin oldu. Fuardaki eserler hayran bıraktı.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-07-2021 13:31:59 Tarih: 27-07-2021 21:43

Bodrum’da sanata ilgi salgını unutturdu: Antika fuarını 2 saatte 3 bin kişi ziyaret etti

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Konacık Mahallesi’ndeki Herodot Kültür Merkezi’nde bugün açılışı yapılan Bodrum Sata ve Antika Fuarı ilginç görüntülere sahne oldu. Muğla Valisi Orhan Tavlı, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, CHP’Li Belediye Başkanı Ahmet Aras ile organizasyon yetkililerinin açılışını yaptığı 1 Ağustos 2021 tarihine kadar açık kalacak fuara antika ve sanatseverler akın etti.

 

 

FUARDAKİ ESERLER HAYRAN BIRAKTI

 

Fuarın açılışını yapan Muğla Valisi Orhan Tavlı yaptığı açıklamada “Turizm kentine değer katan ve birbirinden değerli sanatçıların sanatseverlerle bir araya gelmesini sağlayan yetkililere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise açılışta yaptığı konuşmada “Sanatın iyileştirici gücünü, bizleri zor günlerin ardından bir araya getirmesini gerçekten çok değerli buluyoruz. Bodrum’un kültür ve sanatta anılmasını, kendisini bu şekilde ifade etmesini istiyoruz. Şu anda Bodrum’da bir çok yerde kültür ve sanat faaliyetleri gerçekten çok önemli bir şekilde sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın kalemizde çok önemli konserleri var. Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün aynı şekilde. Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın ağustos ayında bale festivali olacak. Şu anda Gümüşlük Müzik Festivali sürmekte. Her noktada resim, heykel, diğer bütün sahne sanatlarıyla beraber Antik Tiyatro Konserleri, Kale Konserleri çok önemli bir kültür ve sanat günlerine Bodrum ev sahipliği yapıyor. Ama bence kültür ve sanat günlerinin yanında Sanat ve Antika Fuarı’da bu işi taçlandırdı. İlk defa yapılmasına rağmen sizlerin ilgisi bizleri çok memnun etti. Sayın valimize bizleri onurlandırdığı için teşekkür ediyorum. Sanatla kalın!” ifadelerini kullandı.

 

 

Türkiye’nin çeşitli illerinden yaklaşık 500 heykel, seramik, resim, plastik ve görsel sanatçılarının resim, heykel, seramik, tasarım ve çalışmaları sanatseverlerin büyük ilgisini çekti. 4 bin metrekarelik bir alanda sergilenen görsel şölen yaşanmasına neden oldu. Sanatseverler birbirinden ilginç eserlerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

LEBALEB FUAR GEZİSİ KORKUTTU

 

Yaklaşık iki saatte üç bin kişinin gezdiği fuar alanında zaman zaman maske mesafe kurallarına uyulmaması, bazı anlarda ise aynı standlarda aşırı kalabalık  bulunması, bazı vatandaş ve sanatçıların tepkisine neden oldu. Açılış ardından mesafe unutalarak yığılma medana geldiğini belirten ressam Yasin Çizmeci “Sergide eserlerim yer almıyor ancak sanatçı arkadaşlarımı ziyarete geldim. Çünkü Bodrum’da bugüne kadar böyle büyük bir sanat ve antika fuarı sergilenmemişti. Değerli bir fuar oldu. Ancak standlar ve sergileme alanları üst üste insanlarla dolu sanata olan ilgiden dolayı maske mesafe unutuldu. Bu konuda vatadaşlar ve sanatçılar olarak daha hassa daha duyarlı olmamız gerekir. Otokontrolü mutlaka sağlamalıyız, yapılan uyarılar ciddiye alınmalı. Salgının tamamen geçtiğini düşünüyorlarsa aldanıyorlar” dedi.

 

Fuar’da standlar 1 Ağusts 2021 tarihine kadar 18:00-24:00 saatleri arasında gezilebilecek.

 

 

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI