Bugun...



Bodrum’da on binlerce Cumhuriyet sevdalısı cadde ve meydanlara sığmadı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Cumhuriyet’in 99. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Bodrum Şehir Merkezi, Turgutreis ve Mumcular Mahalleleri’nde fener alayı, yürüyüş ve konserler düzenlendi. Yaklaşık 25 bin kişi ellerinde Türk bayrakları meşaleler ve marşlarla yürüdü yer gök kırmızı beyaza büründü.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-10-2022 21:55:48 Tarih: 29-10-2022 21:45

Bodrum’da on binlerce Cumhuriyet sevdalısı cadde ve meydanlara sığmadı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Mavinin İzinde 99. Yıl Cumhuriyet Kutlamaları bu gün akşam saat 19.23’te Bodrum limanındaki Milta Marina A.Ş. önünden düzenlenen yürüyüş ile başladı. Bodrum Kaymakamı Bilgahan Bayar,  Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, Bodrum'da yaşayan tiatro sanatçıları ve müzik grupları, ÇYDD, Atatürkçü Düşünce Derneği, AKUT Bodrum ekibi ve onlarca STK örgütü üyeleri ile vatandaşların katılımı ile gerçekleşen fener alayında renkli görüntüler alıştı.

 

BODRUM CADDE VE SOKAKLARA SIĞMADI CUMHURİYET SEVGİSİ İLE TAŞTI

Bodrum mahallelerinden kent merkezine akan yaklaşık 25 bin kişi ellerinde meşale, Atatürk posteri ve Türk bayrakları ile yürüyüş güzergahındaki Neyzen Tevfik ve Cevat Şakir Caddesi’ni doldurdu, yaklaşık 3 kilometrelik kuyruk oluştu. 10. Yıl Marşı ile başlayan fener alayına limanda bulunan tekneler kornalarını çalarak bar ve eğlence mekanlarıda yine 10. Yıl Marşı’na çalarak destek verdi.

 

 

GAZİLER 80 METREKARELİK DEV BAYRAK İLE KATILDI

Bodrum Belediye Meydanı’na kadar devam eden yürüyüş sırasında   “Mustafa Kemalin Askerleriyiz, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Ya Yolunda Yürürüz, Ya Yolunda Ölürüz, Türkiye Laiktir, Laik Kalacak, Ne Mutlu Türküm Diyene sloganları  atıldı. Bodrumlu gaziler ve şehit yakınları ellerinde açtıkları 80 metrekarelik dev Türk bayrağı ile yürüyüşe katıldı. Kaymakam Bayar ve Belediye Başkanı  yürüyüş sonrası Belediye Meydanı'ndan zeybek oynadı.

 

 

ATAM İZİNDEYİZ UĞRUDA ÖLECEĞİZ

Yürüyüşe katılanlar ellerinde Atam İzindeyiz Uğrunda Öleceğiz yazılı dev pankart dikkat çekerken, AKUT Bodrum Ekibi Atatürk’ün Kocatepe’deki anıt heykeli ile birlikte yürüyüşe katıldı. Bodrum Belediye Meydanı’nda sona eren yürüyüş sonrasında  Utku Eriş ve Fırat Livaneli orkestrası konser verdi. Turgutreis Atatürk Meydanı’nda ise Gripin müzik grubu fener alayına katılan binlerce kişiye müzik ziyafeti çekti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI