Bugun...



Bodrum’da normalleşme süreci hızlı başladı, esnaf uyardı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde normalleşme süreci hızlı başladı. Açılan kafeterya ve restoranlar ile sahiller doldu. Esnaf vatandaşlara ve turistlere uyarılarda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 04-06-2021 12:57

Bodrum’da normalleşme süreci hızlı başladı, esnaf uyardı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde normalleşme süreci çok hızlı başladı. Korkulan oldu. Açılan kafeterya ve restoranlar ile sahillere akın edenler maske ve sosyal mesafe konusunda sınıfta kaldı.

 

BODRUM GİBİ YERLERDE 21.00’A KADAR AÇIK KALMAK YETMEZ

Bodrum’daki Zula Cafe Pub işletmecisi 31 yaşındaki Hazal Gülçiçek "Bu sürecin bir yıl daha süreceğini düşünüyorum. Aşılama tamamlanırsa %90 sağlıklı atlatabiliriz. Turizm bölgesinde yaşayanların da öncelikli aşı listesinde olması gerekiyor. Bu süreçte esnafa daha çok kolaylık sağlanmalı. Çünkü insanların dayanacak gücü kalmadı. Esnafın akşam 21.00’a kadar yapacağı işle geceye kadar yapacağı iş bir tutulamaz." İfadelerini kullandı.

 

SALGIN BİTTİ GİBİ DAVRANMAK İYİ SONUÇ VERMEZ

Yok Deve Kafe Pub işletmecisi 47 yaşındaki Arif Çetinkaya ise “Ülke genelinde Sağlık Bakanımızın ve sağlık çalışanlarımızın itinayla ve özenle çalışmasından dolayı, ne kadar kayıplarımız olup üzülsekte, görünmeyen küçük bir düşmanımız karşısında elimizden gelenin en iyisini devletimiz ve halkımız olarak büyük kısmını atlattık sayılır. Bu salgın bitti mi? Hayır. Elbet bir gün bitecek ama psikolojimiz ve ekonomimiz belli bir süre daha zarar görecektir. Temizliği çok seven bir millet olarak bu süreci daha kısa ve daha az zararla atlatacağımıza eminim. Mekanların açılması konusunda zaman iki hafta önce veya sonra olarak gözetmeden kendi sağlımız ve çevremizdekilerin sağlığı açısından sosyal mesafeyi koruyarak eminim ki 15 günle 1 ay içerisinde daha iyi bir düzeye gelip, saat konusunda ve sokağa çıkma yasağı konusunda devletimizin, halkını ve esnafını düşünerek daha iyi bir düzeye çekeceğine eminim. Sağlığımız için sosyal mesafe, temizlik kurallarına dikkat edelim" dedi.

 

BU SÜRECİ SAĞLIKLI ATLATMAK DEVLETE DEĞİL HALKA BAĞLI

Restoran çalışanı 36 yaşındaki Osman Söğütlü "Sağlıklı atlatabilmemizin çözümü devlete değil halka bağlı. Halk ne kadar bilinçli olursa o kadar çabuk atlatabiliriz. Çünkü bu salgın daha önce gördüğümüz yaşadığımız grip gibi bir hastalık değil. Bu bir salgın. Bulaşma sadece temasla değil dokunduğumuz şeylerden de olabiliyor. Bu yüzden halk olarak dikkatli olmalıyız. Eğer devlet çözebilecek olsaydı Türkiye'den daha gelişmiş ülkeler çabucak atlatıp salgın sürecini bitirmiş olurdu. Mekanların açılmasıyla alakalı zamanlamanın doğru olduğunu düşünüyorum. Çünkü insanlar çok mağdur oldu. İnsanların hem psikolojik hem de maddi olarak rahatlaması gerekiyordu. Etap etap normalleşme süreci bence mantıklı" olarak konuştu.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI