Bugun...



Bodrum’da korkutan görüntü ve uyarı , cennet koylar MÜSİLAJ tehditi altında

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu sabah saatlerinden itibaren lodos ile birlikte Bodrum limanı ve koyları müsilajın ön habercisi olan organik ve plastik atıklarla doldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli ciddi uyarılarda bulunarak ,, “Eğer önlem alınmazsa turizm sezonunu başında Bodrum ve koyları büyük müsilaj baskınına uğra, iş işten geçmiş olur, bugünkü doğa olayı bunu gösteriyor” diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-11-2023 19:40:01 Tarih: 28-11-2023 18:51

Bodrum’da korkutan görüntü ve uyarı , cennet koylar MÜSİLAJ tehditi altında

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu sabah saatlerinden itibaren lodos ile birlikte Bodrum limanı ve koyları müsilajın ön habercisi olan organik ve plastik atıklarla doldu. Bodrum Limanı ile koylarda inceleme yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli ciddi uyarılarda bulunarak SÖZCÜ’ye açıklama yaptı, harekete geçilerek acil önlem alınmasını istedi.

 

 

KOYLAR MÜSİLAJ TEHLİKESİ ALTINDA

Kuleli “Bu sabahtan itibaren başta Bodrum Limanı olmak üzere lodosun vurduğu koylarda bu tehlikeyi gördük. Bunlar çöp veya atık değil. Müsilajın ön habercisi olan plastik ve organik atıkların bir aray gelmesi el oluşan canlı organizmalar. Bir sonraki aşaması havaların ısınmaya başlaması ile turizm sezonunda bunun sümüksü bir madde olan müsilaja dönüşmesi, önlem alınmazsa Bodrum ve koylar yoğun müsilaj tehlikesi altında” dedi.

 

 

DENİZLER PLASTİK VE ORGANİK ATIKLARIN ÇÖPLÜĞÜ OLDU

Kuleli Bodrum ve koylarının müsilaj tehlikesi ile karşı karşı kalmasınını en büyk nedeninin yetersiz alt yapı , kanalizasyon sistemi ve denetlenemeyen plastik ve organik atıkların denize deşarj olduğunu belirterek “Bodrum’un altı yapı ve kanalizasyon sistemi çok hızlı bitirilmeli, felaket yaşandıktan sonra önlem alınması çok zor. Bugün yaşananlar müsilajın bir ön aşaması ve habercisi, yani bir organik ve plastik tehdit. Acil olarak harekete geçilmeli. Gerekirse koyları plastik ve organik atıklardan korumak için dere yatakları ve beliril bölgelere plastik tutucu bariyerler konularak yayılması önlenmeli” dedi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI