Bugun...



Bodrum’da işçi konteynırları yandı, işçiler ölümden döndü, tatilcilerin evleri boşaltıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yapımı devam eden beş yıldızlı lüks bir turistik tesisinde çalışan işçilerin bulunduğu yaklaşık 30 konteynır alev alev yandı. Yaklaşık 200 işçinin yaşadığı konteynırda kalanlar eşyalarını güçlükle kurtardı, şantiye alanının yanındaki tatil sitelerindeki bazı evler jandarma tarafından boşaltıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 22-05-2021 18:28:25 Tarih: 22-05-2021 18:15

Bodrum’da işçi konteynırları yandı, işçiler ölümden döndü, tatilcilerin evleri boşaltıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan Mahallesi Kızılburun Mevkii’nde yapımı devam eden beşyıldızlı bir turistik tesisin inşaat alanı içerisinde yan yana ve üst üste konulan 30 konteynır grubunun olduğu yerde yangın çıktı. Yaklaşık 200 işçinin kaldığı konteynırlarda ilk belirlemelere göre elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangında bazı işçiler alevlere müdahale ederken umandan etkilendi. Dumandan etkilenen işçilere bölgede sevk edilen ambulanslarda müdahale edildi.

 

 

TATİLCİLER EVLERİNİ BOŞALTTI

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait 6 itfaiye aracı ile bölgedeki bazı şirketlere ait itfaiye araçları ile işçilerinde söndürmek için müdahale ettiği yangın şiddetli rüzgarın etkisi ile büyüdü. Bodrum belediyesi Zabıta ekipleri ile jandarma güçleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Alevlerin Sanko Tatil Sitesi’nde 20 metre yaklaşması ve yoğun duman altında kalması nedeniyle bazı evler  boşaltıldı, vatandaşlar yangın bölgesinden uzaklaştırıldı. Tatilcilerden evli ve iki çocuk annesi Nergiz Balcı (43) “Ailem ile balkonda oturuyorduk birden, dumanlar siteyi bastı., Yanımızdaki turistik tesisin konteynırlarının yandığını fark ettik büyük panik yaşandı. Evler duman altında kalınca nefes alamaz hale geldik, ardından birkaç önemli eşyamızı alıp araba bindik etkilenmeyecek yere çekildik, bölgede çok şiddetli rüzgar var alevlerin sitenin içine girmesi güçlükle önlendi” diye konuştu.

 

 

MEDYA MENSUPLARINA SALDIRDILAR

 

Haberi görüntülemek için olay yerine giden 7 basın mensubu şantiye şefi ve işçilerin sert tepkisi ile karşılaştı. Şantiye şefi ve işçilerin basın mensuplarını bölgeden uzaklaşmaları için tehdit ettiği görüldü. Adının Serdar görevinin müdür olduğunu belirten bir kişi ile işçiler yangını bırakıp medya mensuplarının görüntü almaması için bölgeden uzaklaştırmaya çalışmalarına vatandaşlarda tepki gösterdi.

Yaklaşık üç saat alev alev yanan konteynırlarda halen soğutma işleminin devam ettiği jandarmanın olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

 

 

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI