Bugun...



Bodrum’da inşaat kazısında lahit mezar bulundu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Peksimet Mahallesi’nde bir inşaat için yapılan sondaj kazısında Antik Myndos Kenti’ni ait lahit ve kapağı bulundu. İçinde kemiklerin bulunduğu lahit mezarın yarısına kadar su dolu olduğu belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 24-02-2024 18:59

Bodrum’da inşaat kazısında lahit mezar bulundu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Peksimet Mahallesi Kadıkalesi Mevkii’nde bir inşaatın temel kazıları öncesinde yapılan sondaj çalışmalarında işçiler önce bir lahit kapağına ardından 2 metre derinlikte lahit mezara ulaştı. Bölgenin 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olması nedeniyle Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi yetkililerine haber verildi. Arkeologlar denetiminde yapılan kazı ve kurtarma çalışmasında lahitin kapağı açıldı. Yarısına kadar su dolu olan Lahit Mezarın içerisinden sadece kemiklerin çıktığı ve çıkan bazı metaryellerle birlikte müzede koruma altına alındığı belirtildi.

LAHİT MEZAR KURTARILIP KORUMAYA ALINACAK

Peksimet Mahallesi muhtarı Adnan Süzen “Özel bir arazide yapılan sondaj çalışmasında antik lahit mezar bulundu., içinde yarısına kadar su ve kemikler vardı, müze yetkilileri tarafından korumaya alındı” dedi.Lahit Mezar’ın kurtarılarak korumaya alınması için çalışmaların arkeologlar ve müze yetkililerinin denetiminde devam edeceği belirtildi. Lahit Mezarın Antik Myndos kenti ile ilgili olabileceği belirtildi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI