Bugun...



Bodrum’da iki günde 24 kedi zehirlenerek öldürüldü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde üç mahallede üç gün içerisinde yaklaşık 24 kedinin zehirlenerek öldürüldüğü altı kedinin ise hayvanseverler tarafından kurtarıldığı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 30-10-2021 16:03

Bodrum’da iki günde 24 kedi zehirlenerek öldürüldü

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Torba, İrmene ve Cumhuriyet Mahalleleri’nde cadde, sokak ve parklarda kedi ölülerini gören hayvanseverler seferber oldu. Yaptıkları aramalarda yaklaşık 24 kedinin zehirlenerek öldürüldüğü bazı kedilerin ölmesi için içerisine zehir konulan balıkların etrafa saçıldığı iddia edildi.

Hayvanseverler yolda yarı baygın vaziyette bulduğu sekiz kediyi veterinere götürerek tedavi ettirdi.

Bodrum’daki Animal veteriner Kliniği hekimi Erkan Sözbilen “kedilere otopsi yapılmadan kesin ölüm nedenini bilmek mümkün değil. Ancak bu günlerde kedi zehirlenmeleri oldukça arttı. Bizede Turgutreis’te zehirlenen bir kedi getirildi. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtaramadık, çünkü yediği zehir çok ağırdı. Bodrum ve bölgesinde kedi ve köpek popülasyonunda ciddi artış var, buda ard niyetli kişileri harekete geçirmiş olabilir” diye konuştu.

Evli ve iki çocuk annesi Güzide Burguç (38) “Bende evimde kedileri besliyorum ama korkudan bahçeye dahi bırakamıyorum. Hayvanseverlerin besledikleri bazı kedilerin ard arda zehirlendiğini duyduk, şok oldu. Acil olarak bu vahşetin önlenmesi gerekir, hayvanseverler olarak adli makamlara müracaat ettik” diye konuştu.

 




Editör: Melis Anter




Etiketler : kedi zehir

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI