Bugun...



Bodrum’da geleneksel düğün, Bizim Gızın Ağırlığı ilçede festival havası estirdi

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından yıl boyu süren kurslara katılan onlarca kadın, el sanatları eğitmenleri ile birlikte Bodrum’un yüzyıllardan günümüze gelen düğün geleneği Bizim Gızın Ağırlığı’nı canlandırdı. Bodrum Caddeleri’nde develerle gezen kadınlar, İskele Meydanı’nda yöresel oyunları oynadı, temsili Bodrum düğününü canlandırdı, etkinliği yerli ve yabancı turistler büyük ilgi ile izledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 30-05-2022 23:26:28 Tarih: 30-05-2022 23:21

Bodrum’da geleneksel düğün, Bizim Gızın Ağırlığı ilçede festival havası estirdi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Hayat Boyu Öğrenme” etkinlikleri kapsamında Bodrum’da “Bizim Gızın Ağırlığı” adlı etkinlik gerçekleştirildi. Bodrum Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Bitez, Yalıkavak, Akçaalan, İslamhaneleri, Dereköy, Turgutreis ve Bodrum Merkez’de düzenlenen el sanatları ve geleneksel sanatlara katılan onlarca kadın, eğitmenleri Esma Tünay, Heyecan Altay ve Mine Sayan öncülüğünde Bodrum düğünü ve ağırlık getirme törenini canlandırdı. İskele Meydanı’ndaki etkinlikte ayrıca kadınların yaptıkları el emeği göz nuru sanat eserleri sergilendi.

 

GELENEKSEL BODRUM DÜĞÜNÜ CANLANDIRILDI, DEVELERLE AĞIRLIK GETİRİLDİ

İskele Meydanı’nda düzenlenen programda gelin ile akrabaları ve arkadaşları yerel sanatçılar Nejdet Gürle, Mehmet Karaöz, Halil Bilkiç’in müzikleri eşliğinde yöresel halk oyunlarını oynadılar. Develerle Cevat Şakir Caddesi’nden İskele Meydan’ına bayrakçı eşliğinde ağırlık getirildi. Bodrum yöresi halkoyunları oynanarak getirilen ağırlık, kız evi düğününün yapıldığı meydanda kız evine teslim edildi. Proğramda kadınlar yöresel oyunları sergiledi. 

 

 

KADINLARIMIZ GELENEĞİN YAŞATILMASINDA ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Etkinliğin Bodrum’un gelenek ve göreneklerini yaşatmak açısından çok önemli olduğunu belirten ÇYDD üyesi ve emekli öğretmen Nuran Yüksel “Kadınlarımız halk eğitimin yıl boyunca kurslarına katılarak hem zamanlarını en iyi şekilde değerlendirip bir meslek sahibi oluyorlar, hemde Bodrum’un geleneksel kültür ve ananelerini yaşatarak ev ekonomisine ciddi katkıda bulunuyorlar. Bugünkü Bizim Gızın Ağırlığı’nı yüzlerce yerli ve yabancı turistin büyük ilgi ile izlediğini görünce kadınlarımızın bu konuda ne kadar başarılı ve hünerli olduklarını gördük” diye konuştu.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI