Bugun...



Bodrum’da dağ bisikleti heyecanı başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen ’Bodrum Çamlık MTB Cup Bisiklet Yarışı’’ nın ikincisi Çamlık Mevkii’nde gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 29-05-2022 12:19

Bodrum’da dağ bisikleti heyecanı başladı

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü ile Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından organize dilen, ‘’Bodrum Bike Fest’’ kapsamındaki Uluslararası ‘’Bodrum Çamlık MTB Cup Bisiklet Yarışı’’ nın ikincisi Çamlık Mevkii’nde gerçekleştirildi.

 Avrupa Hareketlilik Haftası ile başlayan ve gelenek haline gelen, yarışa  9 ülkeden 70’in üzerinde sporcu katıldı. Zorlu bir parkurda heyecan dolu bir mücadele veren bisikletçiler, yarışın ardından düzenlenen kupa töreninde madalya ve kupalarını aldılar. Kupa töreninde konuşma yapan Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Engin Doğan Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Van’da gerçekleştirilen CHP Belediye Başkanları Çalıştayı’nda bulunması sebebiyle etkinliğe katılamadığını, Başkan Aras’ın selamlarını ve sevgilerini ilettiği konuşmasında Bodrum Belediyesi olarak, Bodrum turizmine katkı sağlayacak her türlü etkinliği desteklediklerini belirtti. 

 

 

Dereceye girenlere ödülleri Engin Doğan, Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla İl Temsilcisi İlker Cömert ve BODASK Başkanı Ail Sonay tarafından verildi.

BODASK Başkanı Ali Sonay "Bölgemizin dağ bisikleti sporuna elverişli olduğunu göstermek istiyoruz. Her sene biraz daha farklı disiplinlerde parkurlar hazırlayıp genç sporcularımızın da yarışması ve antrenmanlarını burada yapmaları için çalışıyoruz. Temennimiz, dağ bisikleti sporunun Türkiye'de daha iyi yerlere gelmesi, yetiştirdiğimiz sporcularımızın yurt dışındaki şampiyonalarda Türkiye'yi temsil etmeleridir." diye konuştu.

Organizasyonun bugüngü bölümünde ise Bodrum Bike Fest kapsamında yarın, Uluslararası Bisiklet Birliğinin (UCI) düzenlediği Opet MTB Eliminator National Series yarışı yapılacak. "City Mountainbike" formatıyla, dağ bisikletleriyle yarış heyecanını şehir merkezinde yaşatacak etkinlikte sporcular, suni engellerle oluşturulan parkurda zamana karşı yarışacak.

 

 

Dereceye giren sporcular:


Genç Erkekler:

1. Salman Abdelsalam

2. Taylan Tanrıverdi

3. Emir Hüseyin Demirtaş

Genç Kadınlar:

1. Melisa Dal

2. Ceynur Gülçin Kuzu

Elit Erkekler:

1. Felix Klausmann

2. Fatih Güngör

3. Osman Koç

 

 

 

Elit Kadınlar:

1. Esra Kürkçü Akgönül

2. Didi De Vries

3. Elodie Kuijper

Master +35 Erkekler

1. Mehmet Can Balcı

2. Zeynel Akgönül

3. İslam Çavaş

Master +40 Erkekler:

1. Murat Yalçın

Master +45 Erkekler:

1. Erman Balkın

2. Evren Dinçsoy

3. İbrahim Denizaslanı




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI