Bugun...



Bodrum’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu Moğollar’la başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün akşam Cumhuriyet Bayramı konseri veren Türk müziğinin efsane ismi Moğollar yaklaşık iki bin kişiye unutulmaz anlar yaşattı. 1970'li yılların film müziklerinden, Barış Manço’nun şarkılarına kadar onlarca eser seslendirildi. Moğolların usta ismi Cem Karaca’nın şarkılarını ise oğlu Emrah Karaca söyledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 27-10-2021 23:17:42 Tarih: 27-10-2021 23:07

Bodrum’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu Moğollar’la başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Cumhuriyet Bayramı coşkusu bugün akşam Belediye Meydanı’nda verilen halka açık konserde Türk müziğinin efsane grubu Moğollar’ın sahne alması ile başladı.

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen konsere ilgi büyük oldu. Konser öncesinde konuşma yapan CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ““Atamız bundan tam 98 yıl önce mücadele arkadaşlarıyla beraber, silah arkadaşlarıyla beraber Cumhuriyet’i bundan iki gün sonra tam 98 yıl önce ama iki gün sonra biliyorsunuz 29 Ekim’de ilan etti. Ama oraya kadar gelen süreçte çok büyük bir mücadele verdi. 1881 doğumlu Atamız 1923’te daha 40’lı yaşlarında, düşünün ne kadar büyük bir hayatına, ömrüne ne kadar büyük bir mücadeleyi sığdırmış. Biz ne yapıyoruz ki? Düşünün, Atamızın hayatını bir düşünün. Ortaya koyduklarını düşünün. Oradaki silah arkadaşlarıyla beraber, Türk milleti ile beraber verdiği mücadeleyi düşünün. Ama onun aklında hep milleti vardı. Hep halkı vardı. Kendisini inanın hiç düşünmedi. Bir gram bile kendisini düşünmedi. Hep geleceği düşündü. Devrimleriyle, ilkeleriyle hep gençliği düşündü, Türkiye’mizi düşündü, ülkemizin geleceğini düşündü. İşte 98 yıl sonra bizler buradaysak bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Bunun çok iyi bilincinde olmamız lazım. Millet olarak bilincinde olmamız lazım. Bizlerde onun emanetine en iyi şekilde sahip çıkmaya başlıyoruz. Ama bunun yolu bu ekranlardan ya da bu sahnelerden haykırmak değil. Gece gündüz çalışmak ülkemizi içinde bulunduğu durumdan gerçekten çok daha ilerilere götürmek, kurtarmak. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak. Bizim şu anda ki misyonumuz budur. Özgürlük, demokrasi, barış, huzur, vefa bizim ülkemizin geleceği olmalıdır. Bizim ülkemizin hak ettiği budur. Özgürlüktür, demokrasidir, barıştır, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarıdır, devrimleridir. Bunlara sahip çıkacağız.” Dedi.

 

 

7'den  77’ye yaklaşık 2 bin kişinin büyük coşku içerisinde izlediği konserde gitar ve gitar ve bağlamada Cahit Berkay, bas gitarda Taner Öngür, klavyede Serhat Ersöz, davulda Kemal Küçükbakkal ve vokalde Cem karaca’nın oğlu Emrah Karaca sahne aldı.

 

SAHNEDE DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARINI ANDILAR

 

Konserlerine Ağrı Dağı Efsanesi isimli eserleri ile başlayan grup, Geri Sar isimli eserlerini seslendirirken sinevizyonda  1970 ‘li yılların şiddet olayları ekrana yansıtıldı, grup şarkılarını  Deniz Gezmiş ve arkadaşları için söyledi. 1970 li yılların ve daha sonra meydana gelen eylemlerde şiddeti gösteren sinevizyon eşliğinde grup eserlerini söyledi.

 

 

TÜRK FİLMLERİNİN MÜZİKLERİ NOSTALJİ YARATTI

 

1970’li yıllardan itibaren onlarca Türk filminin müziklerini yapan Cahit Berkay’ın eserlerini çalan Moğollar grubu izleyenleri o yıllara götürdü rnostalji yarattı. Film müzikleri ile birlikte Fatma Girik, Türkkan Şoraş, Cüneyt Arkın, Kadir İnanır, Belgin Doruk gibi ünlülerin oynadığı filmlerde sinevizyon eşliğinde gösterildi.

 

SAHNEDE GRUBUN USTA İSİMLERİNİ UNUTMADILAR

 

75 yaşında olmasına rağmen sahnede koyduğu performans ile izleyenleri hayran bırakan Cahit Berkay yaptığı konuşmada 11 yıl önce Bodrum’da yaşamını yitiren ve kızılağaç Köyü’nde defnedilen grubun önemli is Engin Yörükoğlu ile Barış Manço ve Cem Karaca’yı andıklarını belirterek onların eserlerini seslendirdiler. Cem karaca’nın bazı şarkılarını ise sahnede solust olan oğlu Emrah Karaca seslendirdi. Cahit Berkay yaptığı konuşmada “Pandemi hepimizi etkiledi, sahnelerden ev sizlerden uzak kaldık. Ancak yeniden buluşmamız böyle Cumhuriyet Bayramı gibi önemli bir günde olunca bizleride çok mutlu etti. Cumhuriyet’e her zaman sahip çıktık çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Sanatseverler Moğollar’ın eserlerine hep birlikte eşlik etti. Konser yaklaşık iki saat sürdü. Moğollar Konseri'nin saat 20.00'de başlayacağının duyurulmasına rağmen saat 21.30'da sahne alınması nedeniyle konser saatinde gelen bazı vatandaşların konser alanını terk ettiği görüldü.

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Melis Anter- Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI