Bugun...



Bodrum’da çok renkli nevruz kutlamaları

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Nevruz Kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu Türkçe ve Kürtçe şarkıların söylendiği, konuşmaların yapıldığı etkinliğe yaklaşık 1000 kişi katıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 20-03-2022 16:09:49 Tarih: 20-03-2022 14:50

Bodrum’da çok renkli nevruz kutlamaları

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Nevruz kutlamaları Yalıkavak Mahallesi Pazar Yeri’nde yapıldı. İlçede 5 partinin oluşturduğu kutlama komitesi tarafından hazırlanan kutlama etkinliğinde Komeje Kadın Türkü grubu Türkçe ve Kürtçe Türküler söyledi. Etkinliği CHP İlçe Başkanı Halil Karahan Muğla HDP Eş Başkanları Ali Nihat Gençosman , Fulya Erdoğan ve HDP İstanbul Milletvekili Reşat Canbaz ile HDP İlçe Başkanı Zuhal Macit ile yaklaşık 1000 kişi izledi.

Türkçe ve Kürtçe konuşmalar ve türkülerin söylediği etkinlikte bir ara Bıji Serok Apo sloganları atıldığı, organizasyon komitesi sloganı engelleyici uyarılar yaptı.

 

 

 

 

Meydanda kadınlı erkekli halay çeken gruplar daha sonra yakılan Nevruz Ateşi’nin üzerinden atlayarak eğlenceyi sürdürdü.

Polis ve çevik kuvvet ekipleri kutlama alanının etrafından geniş güvenlik önlemi oluşturdu.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bodrum İlçe Eş Başkanı Zuhal Macit “Umudun, direnişin ve barışın ortak dilini kurduğumuz ve birlikte mücadele verdiğimiz ‘Demokrasi Güçleri’ ile beraber kutlamamızı gerçekleştirdik. Korkmadığımızı, yılmadığımızı, hukuksuzluğa karşı adaletin, inkara karşı hakikatin mücadelesini büyüteceğimizi Bodrum’dan bir kere daha haykırıyoruz ve” diye konuştu.

Kutlamalar devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI