Bugun...



Bodrum’da çok renkli deve güreşi festivali, tozu dumana kattılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün düzenlenen Deve Güreşi Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Bölgede sezonun ilk deve güreşinde şampiyon develer kıyasıya mücadele ederken deve sahiplerininde zaman zaman gergin anlar yaşayıp tartışmalarını hakemler güçlükle önledi. Güreşleri izlemeye komşu ülkenin adalarından da gelenler oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-01-2023 15:47:49 Tarih: 08-01-2023 15:35

Bodrum’da çok renkli deve güreşi festivali, tozu dumana kattılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ki Yokuşbaşı Deve Güreşi Arenası’nda bu gün Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen sezonun ilk bodrum Deve Güreşi Festivali’ne havanın güzel olması ile ilgi çok büyük oldu. Güreşleri CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Aras, yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu’da izledi. Seferoğlu ile Aras kazanan deve sahiplerine kupalarını verdi.

 

İLÇEDE FESTİVAL HAVASI ESTİRDİ

Sabah erken saatlerden itibaren arenayı dolduran yaklaşık 12 bin kişi İzmir, Muğla, Denizli, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Antalya, Manisa, Uşak ve Burdur illerinden gelen 140 devenin mücadelesini büyük ilgi ve heyecanla izledi. Komşu Kilimli (Kalimnos) ve İstanköy (Kos) Adası’ndan gelen turistlerinde büyük ilgi ile izlediği güreşlerde çocuk ve kadınlarında ilgisi büyük oldu. Davul zurna eşliğinde hem güreşleri izlediler hemde eğlendiler.

 

 

TOZU DUMANA KATAN DEVELERİ KONTROL ETMEK GÜÇ OLDU

Bodrum Belediyesi, Bodrum Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediyesi, Tertip Komitesi kupalarının düzenlendiği Baş güreşlerinde develer ve sahipleri kupa sahibi olabilmek için tozu dumana kattı. Develerin kıyasıya mücadelesi sırasında sahipleride birbirleri ile tartışınca zaman zaman güreşler hakemler tarafından durdurularak sakinleştirildi. Güreşleri kazanan  ve değerleri 1-4 milyon TL. civarında olan Anafartalar, Aydınbey, Yağız Efe, Number One, komutan Arap Barış, Cengizhan, Dursun Bey, Paşa ve ORtakentli isimli develere kupa ödülleri verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI