Bugun...



Bodrum’da binlerce uçurtma “Disleksi” için gökyüzünü renklendirdi

uğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl 17. Kez düzenlenen Bodrum Uluslar arası Uçurtma Festivali’ne yaklaşık 2 bine yakın uçurtma ve 6 bin kişi katıldı. Disleksi ‘y dikkat çekmek için anne ve babaları ile rengarenk uçurtmaları ile festivale katılanlar çocuklar keyifli anlar yaşadı, renkli görüntüler oluşturdu.

facebook-paylas
Güncelleme: 21-05-2023 20:06:11 Tarih: 21-05-2023 19:59

Bodrum’da binlerce uçurtma “Disleksi” için gökyüzünü renklendirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Eskiçeşme Mahallesi’ndeki Haremtan Tepesi’ndeki tarihi yel değirmenlerinin bulunduğu yerde bu yıl 17. Kez düzenlenen Bodrum Uluslar arası Uçurtma Festivali ‘Nde Gülümser Mehmet Danacı Ortaokulu’na destek amacı ile  Okul Aile Birliği'nce satılan uçurtmalardan elde edilen gelirin tamamı okula bağışlanacağı ve etkinlikte  disleksi hastalığına dikkat çekilmek istendiği belirtildi. Etkinliğe gün boyunca 2 bin uçurtma ve yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

 İzmir’de Moda Okulu öğrencisi olan Sevinç Su Karlıova Bodrum Uçurtma Festivali için kendi tasarımlarından oluşan kapsül koleksiyonunu sergiledi. Sevinç  Su Karlıova yeni çıkan “Ben Senle Büyüyorum Hayat ” adlı kitabını imzaladı. Özellikle eğitimde engelleri kaldırmayı hedefleyen şenlikte Türkiye’nin ilk dislektik bir şairi olan Karlıova ,şiir kitabını imzalamaktan mutlu olduğunu söyledi. Farkındalık T-shirtlerinden oluşan defilesinde de bir ilke imza atarak katılımcılara bir unutulmaz dakikalar yaşattı.

Organizasyon yetkilisi Miyase Karlıova, “Dünyada çok ünlü disleksi var. Siyasette, sanatta çok sayıda ünlü isim var. Disleksi bir hastalık değildir. Disleksi çocuklar için özel okullar olmadığından dolayı kaynaştırma öğrencisi sıfatıyla bulunuyorlar ve ayrıştırılıyorlar. Çocuklar bizim geleceğimiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, biz çocuklarımıza değer vermek zorundayız” dedi.

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI