Bugun...



Bodrum’da Acı Ot Festivali renkli görüntülerle başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl 4. Kez düzenlenen Acı Ot Festivali renkli görüntülerle başladı. Yörenin onlarca çeşit ot ve otlardan yapılan yemek ve yiyecek ürünleri standlarda paylaşıldı., festivale katılan yöresel türküler eşliğinde halk oyunları oynadı. Festivali üç saatte yaklaşık 7 bin kişi gezdi.

facebook-paylas
Tarih: 12-03-2022 14:48

Bodrum’da Acı Ot Festivali renkli görüntülerle başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl 4. Kez düzenlenen Acı Ot Festivali Ortakent Mahallesi Köye İçi’nde bugün sabah saatlerinde düzenlenen davullu zurnalı kortej yürüyüşü ile başladı. Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle, Ortakent Yahşi Yalılarını Geliştirme Güzelleştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) tarafından düzenlenen festivale Bodrum, Milas, Yatağan Aydın ve Denizli yöresinden gelen köylüler yörenin onlarca çeşit otlarını standlarda satışa sundu.250 standta yöresel otlar ve yöresel otlardan yapılan yemek, börek, tatlı ve yiyecekler satışa sunuldu.

 

 

FATMA’DA TARLASINDAKİ OTLARI SATIŞA SUNDU

Milas ilçesinden gelerek tarlasından topladığı 20 çeşit otu ailesi ile birlikte festivalde satışa sunan 13 yaşındaki Fatma Nalbantoğlu “Bölgemizde 40’ya yakın ot çeşidi var. Ailemle birlikte tarım ile uğraşıyoruz.  Boş olduğumuz zamanlarda bende tezgahta yöremizin otlarını hem tanıtıyorum hemde satışa sunuyorum. Bugünde 20 çeşit ot ve sebze getirdik, çok renkli bir festival oluyor” diye konuştu.

Pazara getirilen yörenin otlarından kenker, tilkişen, dalan, acı ot , pancar, kuşkonmaz, ebegümeci , arapsaçı,hardal, pazı, dere otu, tere, maydonoz, arapkızı otları kısa zamanda tükendi.

 

 

YÖRESEL OYUNLARLA DOYASIYA EĞLENDİLER

Festival alanını gezenler davul zurna ekiplerinin çaldığı türkülerle yöresel halk oyunlarını sergilediler. Kadınların oynadığı Kerimoğlu türküsü festivali gezen vatandaşların büyük ilgisi çekti. Ayşe Kılıç (34) “Bugün Mumcular köyünden hem ürünlerimizi getirdik hemde festivali izlemeye gelenlerle birlikte yöresel oyunlarımızı oynadık eğlendik. Amacımız yöremizde hem sağlık hemde lezzet açısından unutulmaya yüz tutan otlarımızı tanıtmak, festival bunun için önemli bir görev üstlendil Havanında güzel olması ilgiyi arttırdı” diye konuştu.

 

 

Festival de yarın yörenin ot yemekli yapılıp konuklara dağıtılacak. Müsgebi Kültür Gezisi  düzenlenecek. Sanat Tarih Uzmanı Zeynep Atılgan rehberliğindeki geziye katılanlar, yüzyıllar içinde “Episkopi”, “Müsgebi” ve “Bağarası” gibi isimlerle anılan Ortakent Mahallesi’nin tarihi evleri, sarnıçları ve yel değirmenlerini görme fırsatı bulacak.

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI