Bugun...



Bodrum’da 50 milyonluk dolandırıcılık iddiasında 5 kişi gözaltına alındı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde villa ve yazlık kiralama yapan bir şirkete kar payı almak için nakit para yatıran ve paralarını geri alamadıklarını iddia eden mağdurların polis ve savcılığa şikayetlerde bulunmasından sonra şirket yetkililerinin de aralarında bulunduğu 5 kişinin bugün gözaltına alındığı belirtildi. Açıklama yapan şirket yetkilisi iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 23-04-2022 14:28:39 Tarih: 23-04-2022 14:14

Bodrum’da 50 milyonluk dolandırıcılık iddiasında 5 kişi gözaltına alındı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde villa ve yazlık kiralama yapan bir gayrimenkul ve emlak yatırımı yapan şirkete kar payı almak için nakit para yatıran yaklaşık 600 kişinin arasında olan mağdurların bir bölümü hem kar payını hemde ana paraları geri alamadıklarını belirterek savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardı. Mağdurlardan Turgutreis Mahallesi’nde yaşayan evli ve özel bir şirkette satış temsilcisi olarak çalışan 32 yaşındaki Tuğba Yılmaz mağdurlar adına açıklama yaptı. Yılmaz “Arkadaşlarımız aracılığı ile tanıştığımız bu kişilere ben 100 bin TL. verdim, bankada çektiğim kredileri de bu sisteme yatırdım. Geçtiğimiz haziran ayında verdiğim paranın karşılığında sadece 4-5 ay kar payı alabildim. Ardından bana ve diğer mağdurlara ödemeler kesildi. Defalarca arayıp durumu sorduk, işler bozuda ama ödeyeceğiz, merak etmeyin diyerek bizleri ödediler Bildiğim mağdur sayısı 400’ün çok üzerinde. Bende başkalarının para yatırmasına aracı oldum. Ardından kişiye ulaşıp suç duyurusunda bulunacağımızı belirtince “Bana bir şey olmaz, olan size olur paralarınızı alamazsınız, poliste tanıdıklarım var, diyerek bazı mağdurları tehdit etti. Ancak paralarımızı alamayınca elimizdeki banka dekontları ve vat sup yazışmaları ile savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu işin peşini bırakmacağız avukatlarımız aracılığı ile hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz, Arabasını satıp bu sisteme girip beklentisi olan insanlar var. Yüzlerce kişiyi 50 milyon TL. civarında dolandırıp sonra elini kolunu sallayıp ortada dolaşan bu insanlara en ağır cezanın verilmesini istiyoruz, biz yandık başka mağdurlar yanmasın, şu anda intihar etmeyi düşünen mağdurlar var” iddialarında bulundu.

 

ŞİRKET YÖNETİCİSİ İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Şirket yöneticileri ve çalışanları ile gözaltına alınan yönetici ise anterhaber’e gönderdiği mesajda “Hakkımda yayınlanmış olan haber içeriğindeki suçlamaları kabul etmemekle birlikte gerekli yasal mercilere suçlamalara yönelik şahıslar hakkında yasal başvuru tarafımca yapılmıştır. Bahsi geçen olayda ismi geçen şahısların saadet zinciri suçlamasını kabul etmemekle birlikte şahsımı ve firmamı zan altında bırakarak taraflarına öncelik sağlamak maksadıyla yapılmış olan bu asılsız girişimin asılsız bir beyan olduğunu hiçbir şekilde ulaşılamama durumumun olmadığını genel olarak tüm sektörlerin turizm bölgelerinde yaşanan ve dünya ekonomik düzeninin de getirdiği olumsuzluklar sebebi ile aksamaların olduğunu taraflara  ödeme günlerinin  noter  aracılığı ile tebliğ edildiğini  gerekli tüm yasal başvuruların  yapıldığını kamuoyuna beyan ederim” dedi.

 

Haber sitelerinde  yayınlanan “Bodrum’da saadet zincirinde dolandırıldığı” iddiaları ile ilglii olarak Av. Atilla Kaan Komut açıklama yaptı.

Komut açıklamasında  müvekkilim olan ..............Limited Şirketi’nin Muğla ilinin Bodrum ilçesinde 800 ila 900 kişiyi 80 Milyon TL dolandırdığı yönündeki yalan ve iftira niteliğindeki haberlere karşı tekzip yazısı yayınlanması istemiyle cevap verme ve ticaret ile uğraşan müvekkilin, iş ortaklarının ve işlerinin olumsuz etkilenmesi nedeniyle iş bu ihtar ile tekzip yazısının yayınlanması, maddi ve manevi zarar veren, insan haklarına ve masumiyet karinesine aykırı, bir kişiyi ya da grubu suçlu ilan eden, hiçbir haklı gerekçe olmadan açık isim ve şirket ismi paylaşılarak hedef gösteren nitelikteki gerçek dışı ve yasaya aykırı haberlerin yayından kaldırılması isteminde bulunma zarureti hasıl olmuştur.

Müvekkil, Türkiye genelinde gayrimenkul alım satım ve kiralama işinde 13 yıldır hizmet vermekte olup, çevresi tarafından sevilen ve sayılan bir iş kadınıdır. Hakkında yapılmış olan haberler ticarette sorun yaşamış olduğu kişilerce uydurulmuş ve hakkında kara propaganda yapılmıştır. Bu haberler tamamen haksız ve gerçek dışı olup, aleni bir şekilde müvekkilin kişilik haklarına saldırı yapılmaktadır. KVKK uyarınca müvekkilin kişisel bilgilerinin yayımlanmaması gerekirdi. Soruşturma aşamasının gizliliği ilkesi ihlal edilerek müvekkilin, şirketin ve çalışanların hedef gösterilmesi yasaya aykırıdır. Masumiyet karinesi uyarınca hedef göstererek yapılan bu yayınların derhal kaldırılması gerekir.

 

Basın yayın organları masumiyet karinesine saygılı olmalı, suçluluğu yargı kararıyla sabit olmadıkça herhangi bir kişiyi suçlu ilan edecek yayın yapmaktan kaçınmalıdır. Bu nedenlerle müvekkil hakkında yapılan gerçek dışı haberlerin kaldırılması gerekmektedir. Tekzip yazısının yayınlanmaması ya da yayınların kaldırılmaması halinde, kişilik ve şahıs haklarına karşı yapılan haksız fiil nedeniyle oluşan durumda maddi ve manevi tazminat hakkı saklı olup, yargısal sürece başvurma hakkımızın da saklı olduğunu belirterek müvekkili hedef gösteren yayınların kaldırılması gerekmektedir.

 

Yukarıda özetle açıklandığı üzere, yasaya ve habercilik ilke ve esaslarına aykırı olan gerçek dışı haberler nedeniyle müvekkilin emlak ve gayrimenkul sektöründeki 13 yıllık saygın itibarı yerle bir olmuş olup, bu durum nedeniyle haberde yapılan yanlışın en kısa sürede düzeltilmesi ve kişilik haklarına yapılan saldırıya derhal son verilmesini talep ederiz.

Müvekkilin Bodrumda saadet zinciri adı altında asılsız surette beyan edilen kişi ve tutarlarda, insanları dolandırmak kastıyla para topladığı iddiası doğru değildir. Müvekkil, kötü niyetli 3 – 5 kişi tarafından tehdit ve zorbalık sergilenerek yıpratılmaya çalışılmaktadır. İddialar tamamen asılsızdır. Bu nedenlerle müvekkili hedef gösteren yasaya aykırı haber içeriklerinin derhal kaldırılmasını talep ederiz.

Saygılarımla

Av. Atilla Kaan KOMUT

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI