Bugun...



Bodrum Belediyesi çocuk oyun alanları ve spor tesislerini 5 yıllığına özel şirkete verdi

Bodrum Belediyesi’nin Torba, Ortakent ve Yahşi Mahalleri’ndeki çocuk oyun, alanı spor tesisi ve yeşil alanları geçtiğimiz Cuma günü yaptığı ihale ile 5 yıllığına kiraya verdiği ortaya çıktı. Yeşil alan ve spor tesisi üreteceği yerde halkın kullanımına açık çocuk parkları ve oyun alanlarının özel şirkete rant amaçlı verilmesine vatandaş “Halk nerede spor yapacak, çocuklar nerede oynayacak, bu ihalelerde halkın ne yararı var?” diye sordu.

facebook-paylas
Güncelleme: 25-11-2022 20:27:35 Tarih: 25-11-2022 20:06

Bodrum Belediyesi çocuk oyun alanları ve spor tesislerini 5 yıllığına özel şirkete verdi

Bodrum Belediyesi’nin 28 Ekim 2022 Cuma günü yaptığı bir ihale ile Torba, Ortakent Ve Yahşi Mahallesi halkın kullanımına açık, yeşil alan, çocuk oyun alanı, park ve spor tesislerini 5 yıllığına özel bir şirkete ihale ile kiraladığı belirtildi.

Halkın spor yaptığı çocukların oyun alanlarının gittikçe azaldığı yeşil alanların halkın yararı olmayan bir şekilde ihale edilmesine vatandaşlar teki gösterirken, ihaleden CHP ilçe başkanı ile bazı meclis üyelerininde haberi olmadığı iddia edildi. İhalenin yapıldığı halka ve kamuya açık yeşil alanlarda ihaleye alan şirketin işçilerinin halkın yerine girerek inşaata başladıkları görüldü.

Belediye kendine ait malları mülkleri kiraya veremez mi elbette verir kamu yararı varsa? Ancak Bodrum’da yok denilecek kadar az çocuk oyun alanları, spor tesisleri ve yeşil alanları rant amacıyla kiraya vermesi düşünülemez, düşünülmemeli.. Çocuk parklarının oyun alanlarının özel şirketlere kiraya verilmesinden halkın nasıl bir yararı olabilir.

 

 

ÇOCUKLAR HALKIN YERİNE PARA ÖDEYEREK GİRECEKLER

Torba’daki 3  çocuk oyun alanı ve spor tesisinden birinin Bodrum Belediyesi meclisi kararı ile betona çevrilerek sağlık ocağı yapıldığı, arsayı bağışlayan ailenin Bodrum Belediyesi aleyhine dava açmasının arkından Torba’da sadece iki çocuk parkının kaldığı, Belediye’nin ise son 15 yılda bir adet bile yeşil alan ve park üretmediği belirtilirken, iki parktan birininde 5 yıllığına 180 bin TL: ye kiralamaya çıkarılması sert tepki ile karşılandı.

 

 

CHP’Lİ BELEDİYEYE YAKIŞMAYAN BİR DURUM

Bir spor kulübü başkanı anterhaber’a yaptığı açıklamada “Belediyenin, belediye başkanı ve meclis üyelerinin görevi nüfusun arttığı yerlerde yeşil alan oyun ve spor sahalarını arttırmak, betona dönüştürmek veya halkın hiçbir yararı olmayan bir şekilde rant amaçlı kiralamaya verilmesi değildir. Torba mahallesinde Ortakent’de bu çocuklar ve aileler spor yapmak için artık para ödemek zorunda kalacaklar, para ödeyemeyenler ise caddede ve sokakta oynayacaklar, CHP’li belediye ye yakışmayan bir durum. Bu ihalede halk yararı çocukların yararı yok, ayıptır günahtır, CİMER ve BİMER dahil heryere şikayet edeceğiz” diye konuştu. Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Aras başkan seçildikten sonra yaptığı açıklamada "Kamuya ait alanlar kamu ve halk yararı dışında kullanılmayacak, halk ile ilgili kararları yine halk ile birlikte alacağız, yeşil alanları, çocuk oyun alanlarını sosyal tesisleri çoğaltacağız" demişti.

NOT: Bodrum Belediyesi’nden konu ile ilgili bir açıklama gelirse aynen yayınlarız

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI